Home » Within Temptation – Let Us Burn (Elements & Hydra Live In Concert)

Within Temptation – Let Us Burn (Elements & Hydra Live In Concert)

door Wendy Steenmans
197 views 4 minuten leestijd

LetUsBurnblurayfrontrpWithin temptation kent met hun jaren ervaring de klappen van de zweep wel. Als een goed geoliede machine brengen ze het ene album na het andere uit. Steeds weer weet de band zich staande te houden in de toch al harde muziek wereld. Bovendien zetten zij ook nog een geweldige show neer live. Op zeventien november bracht Within Temptation “Let Us Burn – Elements & Hydra Live In Concert” uit op DVD, Blu-Ray en twee cd pack. In deze box zitten maar liefst twee live shows. Op de live DVD staan zowel de show Elements, die wij hebben mogen meemaken in het Sportpaleis in Antwerpen, en Hydra. Daar bovenop kan je ook van de live shows genieten puur als audio. Genoeg om naar uit te kijken en genoeg materiaal om mee aan de slag te gaan.
Heel uitgebreid wil ik het niet hebben over de shows inhoudelijk. Over Elements is een aparte review te vinden op Rockportaal. Ook van Hydra is al een aparte album review geschreven.
Ik krijg via Rockportaal het pakket in Blu-Ray  en ga diezelfde avond nog op de bank hangen om mijn kritische blik te werpen en een review te schrijven.
Wat me opvalt is dat bij beide live shows behoorlijk geknipt is in de hoeveelheid nummers. Uit ervaring weet ik dat bij de Elements show meer disco achtige nummers werden live gespeeld als Titanium en Summertime Sadness.  Jammer dat er nummers niet op de dvd staan, als fan wil je lijkt mij de hele show opnieuw beleven.  Misschien is het ook een bewuste keuze geweest om de hoogte punten uit de show te halen. Wat zeker niet verkeerd is.
Ook lijkt de stem van Sharon behoorlijk geremasterd want haar noten kwamen er niet altijd met even veel power uit als dat het nu klinkt op de dvd. Of dit erg is, zeker niet.
De kijker krijgt een heel mooi beeld van hoe een show van Within Temptation er aan toe gaat. Dichterbij als dit kan je een show niet beleven.
Kosten nog moeite zijn gespaard gebleven om beide shows mooi aan te kleden en te zorgen voor een echt visueel schouwspel. Beide podiums zien er spectaculair uit en ook Sharon weet hoe zij zich moet gedragen en kleden op het podium. De sfeer van beide concerten worden goed weergegeven.
Toch zijn er ook een aantal minpuntjes te benoemen. Bij de Hydra show is er voor gasten als Tarja, Howard Jones, Xzibit en Dave Pirner geen ruimte op het podium. Ze worden wel mooi geprojecteerd op het scherm op het podium. Maar toch mis ik het live gevoel hier wel een beetje. Zeker als je weet dat het om een dvd opname gaat.
Een aantal nummers zijn zowel bij Elements als bij Hydra terug te vinden. Misschien had hier wel iets beter kunnen gekeken worden naar de selectie van nummers.
Misschien was het leuk geweest om er een bonus dvd bij te voegen met wat behind the scene materiaal zodat je als fan ook kan zien hoe de shows tot stand zijn gekomen en wat er achter de schermen afspeelt. Misschien hadden de nummers die eruit geknipt zijn als bonus gegeven kunnen worden. Zo had je als liefhebber toch de hele show opnieuw kunnen beleven al is het dan niet in de correcte live setting.
Bij Hydra zitten een aantal fouten in de verwerking van het beeldmateriaal. Vooral bij flikkerend licht lijkt het alsof het beeldmateriaal niet goed verwerkt is.
De box om kort te gaan: De DVD geeft een mooi beeld van hoe het is om een show mee te maken van Within Temptation. Voor menig fan kan je een show niet dichterbij meemaken dan dit, wat de belevenis alleen maar intenser maakt. Alle nummers uit de hele carrière van Within Temptation komen voorbij. Er is veel tijd en moeite gestoken om dit product tot een mooi iets te maken op een paar kleine minpuntjes na. Een leuk collectors item voor de die hard Within Temptation fans.
Tracks Elements:
Intro
Iron
In The Middle Of The Night
Faster
Fire And Ice
Our Solemn Hour
Stand My Ground
Angels
Sanctuary Intro
The Laste Dance
Say My Name
Candles
Sinéad
The Promise
Mother Earth
Ice Queen
Stairway To The Skies
Tracks Hydra:
Intro
Let Us Burn
Paradise (What About Us?)
Faster
Iron
Edge Of The World
In The Middle Of The Night
Dangerous
And We Run
Stand My Ground
Covered By Roses
Mother Earth
What Have you Done
Silver Moonlight
Whole World Is Watching
Sinéad
Ice Queen

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00