MNRVA – Black Sky

Een debuut EP van minder dan twintig minuten boordevol goede doom metal.
MNVRA wordt opgericht in 2018 en bestaat uit zanger/gitarist Byron Hawk, zanger bassist Kevin Jennings en drummer Gina Ercolini. De bandleden spelen ook samen in Iron Fist en hebben dus al enige ervaring in de muziekwereld.
Drie lange nummers telt het debuut, het eerste nummer is Not The One. Het kortste nummer van de EP duurt iets langer dan vijf minuten en kent een aaneenschakeling van gitaarsolo’s, stevige riffs en ronkende baspartijen. Na een instrumentale intro van meer dan een minuut begint Hawk te zingen. Zijn stem klinkt rauw en past perfect bij de muziek. No Solution is het tweede nummer, ook hier een ruige gitaar intro. Het nummer is iets meer uptempo vergeleken met het openingsnummer en de gitaarpartij heeft hier meer de overhand.
Het laatste nummer is Black Sky dat onheilspellend en geheimzinnig begint. Al snel wordt er een stevige riff ingezet en komt het nummer op gang. Ook hier weet de band weer te verrassen, het nummer is afwijkend van de voorgaande twee, er wordt flink gevarieerd met melodielijnen en tempo. Uiteraard ontbreken de solo’s hier ook niet en als het nummer naar het einde loopt, is het eigenlijk te snel voorbij.
Drie goede stoner/doom metal nummers, uitgevoerd door drie goede, op elkaar ingespeelde muzikanten. Voor de liefhebber een aanrader.

Related posts

Crypt Sermon – The Stygian Rose

Orpheus Omega – Emberglow

Sietse de Krieger – Zenith