Montany – EP Perception Of Time

Melodische rock van eigen bodem van een band met een roerige geschiedenis.
Montany wordt in de jaren 90 opgericht, wisselt van naam en verliest bandleden. In 2000 komt de eerste demo, in 2002 het debuut album. Het zal door allerlei omstandigheden tot 2013 duren totdat het tweede album Biogenetic het levenslicht ziet. En nu in 2022 komt er eindelijk weer nieuw werk, Een vijf nummers tellende EP.
De band bestaat op dit moment uit zanger Patrick van Maurik, gitarist Dirk Hoek, bassist Ronald Kuijt en drummer Marcel Chaudron. Mede door de wisselingen van de bezetting is de band verandert van stijl, van hard rock naar melodische metal met speed metal invloeden.
De hele EP duurt twintig minuten. Echt heel stevig wordt het niet en met het nummre In The Night klinken er electronische klanken door die haast doen denken aan de jaren tachtig popmuziek. Dankzij stevige riffs en uitstekend drumwerk krijgt het nummer toch wat body.
Dangerous en Till The End Of Time zijn melodische rocknummers die goed in het gehoor liggen. Het geheel klinkt veelbelovend, het is dus afwachten of de band voor een volgende release weer net zoveel tijd uit gaat trekken. Of zou het deze keer sneller kunnen? Deze EP klinkt in ieder geval veelbelovend.

Related posts

Hawkwind – Stories From Space and Time

Benighted – Ekbom

Heleven – New Horizons part 2