Home » Vandenberg's Moonkings – Moonkings

Vandenberg's Moonkings – Moonkings

door Edwin Knip
109 views 3 minuten leestijd

Moonkings frontNa zestien jaar muzikale stilte is er eindelijk weer een geluid van Adje Vandenberg. Zestien jaar geen muziek, wel schilderen en het (mede) grootbrengen van dochter Mickey, zo kunnen we het heel grofweg samenvatten. Nu, februari 2014, debuteert zijn nieuwe band MoonKings met het titelloze debuutalbum, volgens Adje de beste plaat die hij ooit maakte.
Met ‘jonge honden’ Jan Hoving (zang), Mart Nijen-es (drums) en Sem Christoffel (bas) ging Adje aan het werk in de Wisseloord Studio’s, waar ooit het album van Teaser (Adjes eerste eigen band) werd opgenomen. Na een eerste vluchtige beluistering vraag je je verwonderd af of je naar een nieuw Whitesnake album hebt geluisterd, een aantal nummers zou niet misstaan op een album van die band. Ook het stemgeluid van Jan Hoving doet erg denken aan dat van David Coverdale. Het album begint met Lust And Lies en laat direct horen welke richting de band op wil gaan. Lekkere stevige rock, een flinke portie gitaar en hier en daar een lekker in het gehoor liggend koortje. Maar hiermee doe ik het album tekort. Het is recht toe recht aan rock, zonder opsmuk. Dus geen extra gitaarpartij achter de solo’s, want, zoals Adje zegt ‘het moet wel ademen’.  Lust And Lies begint met een gitaar intro, waarna de drums het tempo snel opvoeren. Dit tempo blijft er dan ook in, tot de laatste noot. Een heerlijke opener, en dan weet je dat er nog 12 nummers volgen. ‘Sweet temptation, a celebration of lust and liesGood Thing doet het iets rustiger aan, met een refrein dat ergens achter in je hoofd te pas en te onpas zijn hoofd om de hoek steekt.  Breathing gaat over het willen bereiken van doelen, ook al ben je alleen, je kan doelen bereiken, zolang je maar blijft ademen. Never stop believing you can do everythingLine Of Fire  is vergelijkbaar met Good Thing, ook hier blijft het refrein hangen. Out Of Reach is een ballad, geweldig gezongen door Jan, die laat horen dat hij ook het rustige werk aan kan. Een mooie, klassieke, ballad.  Hierna wordt het tempo weer flink opgevoerd met Feel It en Leave This Town. Nothing Touches is een eerbetoon aan alle andere rock artiesten, zoals Van Halen en Jimi Hendrix. Een stevige drum intro als opener, waarna het nummer versnelt, Get your car on the highway, put your pedal to the metal….turn op your radio.  Een nummer waarbij het gaspedaal zeker wat dieper ingetrapt gaat worden in de auto. Het laatste nummer van de CD is Sailing Ships, een nummer uit de Whitesnake tijd van Adje. En hij vond David Coverdale bereid om de nieuwe, verbeterde versie in te zingen.
Al met al een geweldig album van eigen bodem. Het wachten is nu op de data van de live-shows, want deze CD voorspelt veel goeds.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00