Home » Veneror – Percussimus Foedus Cum Morte

Veneror – Percussimus Foedus Cum Morte

door erik@rockportaal.nl
129 views 16 minuten leestijd


Net als ik het black metal genre een beetje beu begin te raken komt er ineens weer iets voorbij waarbij ik dit muziekgenre niet los kan laten. Zo ook het debuutalbum van het Italiaanse Veneror. Dit album genaamd Percussimus Foedus Cum Morte kwam als een duveltje uit een doosje omhoog springen en heeft me sinds de eerste luisterbeurt niet meer losgelaten. Natuurlijk kan ik u dit als lezer dan ook niet onthouden.

Veneror is een driekoppig gezelschap wat na het uitbrengen van hun eerst demo uit 2011 genaamd Nightwandering… bij het Nederlandse label New Era Productions onder is gebracht. Verwacht geen vernieuwende act welke het genre opnieuw definieert: het is hier underground black metal wat zijn rondjes in mijn cd-speler maakt. En niet onverdienstelijk gezien het aantal maal ik de repeat knop indruk na het beluisteren van deze plaat…

Plichtsgetrouw begint het met een keyboard intro genaamd Impervio. Dit om uiteindelijk het tweede nummer The Wings of Daimon Sethos in te luiden. Lekker knuppelwerk van de eerste orde wat mijn zwartgeblakerd hart sneller doet kloppen. Na kort op het eind semi-akoestisch gitaar in te zetten gaat het tweede nummer Conclaves of Blest Carnality weer vol gas vooruit. Hoewel het hele album behoorlijk agressief aandoet is er gelukkig genoeg melodie en kille atmosfeer in de afzonderlijke nummers te vinden om niet murw geslagen te worden. Gitarist en vocalist Lashtal bezit over een lekkere strot wat het drum, bas en gitaargeweld prima aanvult.

 Het enige minpuntje is dat er wat mij betreft net iets meer rustige passages in het album mogen zitten zodat de agressie wat meer impact heeft. Daartegenover:  geen enkel nummer verveelt op dit album en krijgen we op spaarzame momenten toch nog een rustmomentje.  Eén van die spaarzame momenten is het laatste nummer Et Taurum Draco.  Met dit prima gebalanceerde nummer wordt de kaars langzaam gedoofd door het inzetten van semi-akoestische gitaar.  Veneror heeft een eigen smoel maar doet me desondanks denken aan illustere acts als Horna en Sargeist. Productioneel zit het album prima in elkaar. De heren Umbra, Bellos en Lashtal hebben dan ook met Percussimus Foedus Cum Morte een duivels goede debuut plaat afgeleverd.

Verwacht geen vernieuwend album maar een prima black metal plaat met gedegen productie en een toch wel eigen sound. Fans van het genre moeten dit album eens een kans geven. Ben je wat avontuurlijker aangelegd en wars van het gangbare black metal geluid, dan kun je deze het best laten liggen. Al met al ben ik van mening dat Italië weer een prima black metal band rijker is.

Tracklist:

1. Impervio
2. The Wings Of The Daimon Sethos
3. Conclaves Of Blest Carnality
4. Witchblood Arcane Sodality
5. De Arcana Reptilia
6. Curse Of The Antisacral
7. Alogos Azothos Achronos
8. Et Taurum Draco

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00