Home » Morthra – Desecreated Thoughts (From Insane Minds)

Morthra – Desecreated Thoughts (From Insane Minds)

door erik@rockportaal.nl
120 views 2 minuten leestijd

Als puber ging ik samen met een maatje van me naar mijn allereerste metal concert. Het betrof een optreden van Morthra in de Wissel te Mill (Brabant). Hij kocht destijds de demo, ik het T-shirt van deze band. En natuurlijk sparen voor het aankomende album. Helaas ging Morthra uit elkaar en is de release uitgebleven. Tot nu…want er is uiteindelijk besloten om het album Desecreated Thoughts (From Insane Minds) twintig jaar na dato alsnog te releasen.
Na het duistere intro Alteration Of Faith knalt het eerste nummer The Labyrinth door je speakers. In eerste instantie is de sound wat traag, maar later wordt dit met een salvo drums en snelle gitaarrifs omgetoverd in een agressieve Death Metal track. Nummers als Choking Screams en Magnification volgen op zelfde wijze terwijl Tale By The Antichrist en Paganistic Dismemberment direct vol gas in je oren knallen. Vooral nummers als het lekker trage en opzwepende Hollowed Carcass en erg sferische Hear My Cry (van de demo Birth Of Damnation) weten de nodige afwisseling te geven. De tracks zijn overigens allemaal prima te versmaden. Met (ex-)leden van Asphyx en Victimizer in de gelederen weten connaisseurs dat er door Morthra prima composities gemaakt worden.
Aangevuld met zes live tracks van de demo Alteration Of Faith en Birth Of Damnation is het een prima plaat geworden met een boel leuke extra’s. Houd je van jaren negentig Death Metal aangevuld met een occulte en sinistere rand, dan zit je geramd met deze plaat. De productie is ondanks deze opgepoetst te hebben niet erg best, maar weet wel de sfeer van destijds te behouden. Misschien ben ik wat bevooroordeeld gezien de nostalgische waarde voor mij, maar ik ben blij dat deze plaat uiteindelijk afgestoft is en verkrijgbaar is. Ik verwacht dat vele oudgedienden het met mee eens zullen zijn.
 
Tracklist (exclusief live tracks):
1)      Alteration Of Faith (intro)
2)      The Labyrinth
3)      Choking Screams
4)      Magnification
5)      Tale By The Antichrist
6)      Hollowed Carcass
7)      Paganistic Dismemberment
8)      Hear My Cry
9)      The King’s Whore
10)  Crucified Lie
11)  Slay The Vicar

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00