Home » Abigor – Leytmotiv Luzifer (The 7 Temptations of Man)

Abigor – Leytmotiv Luzifer (The 7 Temptations of Man)

door erik@rockportaal.nl
113 views 2 minuten leestijd

Het Oostenrijkse Abigor heeft altijd garant gestaan voor eigenzinnige, extreme en onorthodoxe black metal. Wars van trends en commercialiteit weten de technische, snelle en duistere composities mij altijd te intrigeren en op het puntje van mijn stoel te doen belanden. Na enkele jaren geleden de handdoek weer opgepakt te hebben is Abigor  terug met alweer hun negende full-length genaamd Leytmotiv Luzifer (The 7 Temptations Of Man). En hoe!
Gebaseerd op de liturgie van Satan en de valkuilen en verleidingen van de mens is het thematisch een interessant album geworden. Deze keer neemt Silenius (Summoning), terug van weggeweest uit de Abigor gelederen, de vocalen waar. Meteen een erg sterke zet van de heren P.K. en T.T.  want Silenius bezit een ijzeren strot en geeft de nummers extra power. Het eerste nummer Eego is een knallende, retesnelle en agressieve track geworden. Met duizelingwekkende snelheden worden de gelaagde composities op je afgeslingerd om als spijkers in je gehoor vastgenageld te zitten. Stasis is iets meer ingetogen en weet een lekkere sinistere sfeer neer te zetten. Akrasia is meteen een schot in de roos met haar eigenzinnige compositie en vreemde doch Abigor typerende ritmewisselingen terwijl Indulgence en Neglect me weten te betoveren met lekkere zware, cleane vocalen. Compos Mentis mondt vervolgens weer uit in een orgasme van snelheid. Laatste track Excusses is een elf minuten durende opsomming van alle facetten, waarin Abigor excelleert. Bizarre en complexe composities waarbij trage en snelle passages gedompeld in complete duisternis dit album naar een epische climax weten te  brengen.  Een meer dan waardige afsluiter van een geniaal album.
Leytmotiv Luzifer is een dijk van een plaat geworden. Een reis waarin Abigor wederom laat zien dat ze meesters zijn in het creëren van ultra-complexe, extreme, sinistere en duistere landschappen. Goed doordacht en vrijwel perfect uitgevoerd. Een echte luisterplaat waarbij je elke keer weer in wordt meegesleept en weer wat nieuws ontdekt. De gehoornde mag wederom met een glimlach op zijn troon zitten en met een koptelefoon zich in de satanische duisternis van Abigor dompelen. Uiteraard geldt dit ook voor ons stervelingen, want mijns inziens is dit verplicht voer voor fans van het Black Metal genre. Kopen deze plaat!
Tracklist:
1.Temptation I – Eego
2. Temptation  II – Stasis
3. Temptation III – Akrasia
4. Temptation  IV – Indulgence
5. Temptation  V-  Neglect
6. Temptation VI –  Compos Mentis
7. Temptation VII – Excessus

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00