Home » This Kid – Stitches

This Kid – Stitches

door Sjoerd van der Zalm
162 views 2 minuten leestijd

cover This KidVoor de liefhebbers van het wat hardere werk is er nu de EP Stitches van This Kid uit Antwerpen. Dit vijftal heeft met Stitches alweer hun tweede EP uitgebracht en wat voor één. Nou eigenlijk gewoon een EP waar je hard op moet headbangen.
Het start allemaal met openingsnummer Never Better. Alles is aanwezig in dit nummer. Allereerst krijgen we te maken met een ontzettend goede groove. Een groove die beukt als een bezetene. Ook de baslijn in het couplet is er één om van te smullen. Ik ben ook erg onder de indruk van de screams/grunts die zanger Steven van Crombruggen eruit krijgt. En dat de hele EP lang. Indrukwekkend. Never Better wordt opgevolgd door de single The Cause. Ook weer zo’n nummer waarbij je niet stil kan blijven zitten en waar de grooves en screams je weer om de oren worden geslingerd. Opvallend is het erg sterke drumwerk van Gerben Andries, want die speelt ontzettend strak. Ik zou zeggen bekijk zeker de video. Like Cannibals is een wat rustiger nummer. Het is wat melodieuzer en heeft een mooi contrast tussen de screams van Steven van Crombruggen en de clean zang van gitarist Laurens Primusz. Een mooie afwisseling op deze EP. Absolute favoriet is Liquid Shelter. Na het opzwepende intro mondt het uit in een ware lust voor het oor. In het couplet is er wederom een contrast tussen het rustige stuk en het sterke hardere stuk. In het refrein zit naast een goede groove nog een alles verpletterende dubbel bass partij. Werkelijk fenomenaal. Dan zitten we alweer bij nummer 5 Wisenheimer. Ik heb het er al over gehad, maar ik wijs er nog een keer op. WAT EEN DRUMWERK. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Daarbij een aanstekelijke riff en een zanger die alles bij elkaar grunt en je hebt wederom een topnummer en/op een top EP.
België mag zich op de borst kloppen met zulk talent in de gelederen. Ik hoop van harte dat deze EP de aandacht gaat trekken en dat het geheel een vervolg gaat krijgen in de nabije toekomst.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00