Home » Muck – Slip Away

Muck – Slip Away

door Eric van den Bosch
251 views 1 minuten leestijd

Muck - Slip Away coverEen tijd geleden besprak ik hier het album Burning Light van de Den Dolderse poprockformatie Muck. Nu, twee jaar, twee zangers en een drummer verder, is er de single Slip Away.
Burning Light stond vol goed opgebouwde poprock met mooie koortjes en daarmee gaan ze hier verder. De nieuwe zanger Joost Boxem heeft een prima stem die goed bij het materiaal past. Slip Away is een semi-ballad met fraai akoestisch gitaarwerk. Ook I’ll Be Gone is een ingetogen song, met echter een tikkie meer rockelementen en een fraaie orgelpartij. Net als twee jaar geleden is er veel aandacht voor de opbouw, met gitaarwerk dat niet meteen op de voorgrond staat, maar beter is dan je bij oppervlakkige beluistering zou kunnen denken. In beide tracks is een duidelijke Americana/Mark Knopfler-vibe waarneembaar.
Veel bands hebben de neiging alles uit de kast te halen als ze aan eigen materiaal beginnen. Muck weet zich te beheersen en komt daardoor per saldo met beter materiaal op de proppen, ook op deze single weer.
Slip Away en I’ll Be Gone zijn te vinden op Spotify en iTunes.
Muck website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00