Home » Mushroom Giant – Painted Mantra (re-release)

Mushroom Giant – Painted Mantra (re-release)

door Wouter van Hal
181 views 2 minuten leestijd

Voor mij is dit een compleet nieuwe kennismaking met deze band. Echter hebben we hier te maken met een re-release van het origineel uit 2014.
Om het tienjarig bestaan van het lokale platenlabel Bird’s Robe Records te vieren hebben de 4 heren uit het verre Australië besloten om het album Painted Mantra opnieuw uit te brengen en op cd de wereld in te schieten.
Mushroom Giant is een vierkoppig gezelschap en maakt instrumentale stoner/progrock. Opgericht in 2002 en ondertussen al een aantal albums opgenomen waarvan dit de eerste is die mijn kant op is gewaaid.
Zodra ik de cd opzet start Event Loop. Het is een beetje verwarrend, want op de persbijlage en op hun eigen bandcamp is de trackvolgorde compleet anders. Wat hier de reden van is zal ik waarschijnlijk nooit achterhalen. De cd release in dit opzicht anders dan de originele digitale uitgave.
De muziek is door het hele album heen erg afwisselend. Muziek zonder vocalen moet je pakken en dat is voor mij wel een dingetje. Het gaat mij soms bij de instrumentale rock/prog wat vervelen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en dat is in dit geval gelukkig ook wel aan de orde. Er zit genoeg variatie in en de opbouw is goed. De band heeft ondertussen in eigen land een aardige naam opgebouwd in de underground scene, en staat bekend om de imponerende audio-visuele live shows.  Mede door de soundscapes die doorweven zijn in de muziek is er een bepaald spanningsveld dat mijn aandacht blijft trekken. Het is alles bij elkaar genomen een interessante plaat om af en toe op te zetten als achtergrond muziek. Live zal het best een spektakel zijn maar of ik de kans krijg om het ooit mee te maken lijkt me erg onwaarschijnlijk. Onderstaande clips geven er in ieder geval een aardig beeld van.


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00