Home » My Dying Bride – A Mortal Binding

My Dying Bride – A Mortal Binding

door Edwin Knip
209 views 1 minuten leestijd

Het veertiende album van deze Britse metalband wordt in februari voorafgegaan door de single Thornwyck hymn.

Het nummer verhaalt over het dorp Thornwick gelegen in de streek Yorkshire waar de band vandaan komt. Het dorp aan de ruige kust wordt al eeuwen geteisterd door het koude water en wee degene die er te dicht bij komt, hij/zij kan voor altijd verloren zijn.

De zeven nummers op het album duren allemaal langer dan zes minuten waardoor er een totale speelduur van bijna een uur ontstaat. Lome, zware gitaarpartijen van Andrew Craighan en Nel Blanchett vormen de basis. De donkere en soms agressieve vocalen van Aaron Stainthorpe passen meer dan uitstekend bij de sombere en onheilspellende teksten.

De band weet op het album doom en metal in een goede samensmelting ten gehore te brengen met als absoluut hoogtepunt het elfenedenhalve minuut durende The Apocalyptist. De zeskoppige band wordt gecompleteerd door bassist Lena Abé, toetsenist/violist Shaun Macgowan en drummer Dan Mullins.

Het dreigende intro van The 2nd Of Three Bells belooft niet veel goeds en zo weet de band ook in dit nummer een perfect sfeer te bouwen. Al met al een album dat je zeker een keer gehoord moet hebben.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00