Home » Myrkgrav – Takk Og Farvel; Tida Er Blitt Ei Annen

Myrkgrav – Takk Og Farvel; Tida Er Blitt Ei Annen

door Edwin Knip
128 views 2 minuten leestijd

Een eenmans black metal project met Noorse folk invloeden.
myrkgrav-takk-og-farvel-tida-er-blitt-ei-annen-coverIn 2003 begon Lars Jensen met zijn Myrkgrav project.  Een concept project met tekstuele en muzikale invloeden, die hun basis vinden in de folkore en lokale geschiedenis van Ringerike en omgeving, de plek waar Jensen woont en leeft. Bij de totstandkoming van dit album werd Jensen bijgestaan door Olav Luksengard Mjelva op de fluit, Erlend Antonsen op de bas en Bernt Fjellestad op zang. Fjellestad doet alleen de vocalen op het nummer Sjuguttmyra. Alle andere instrumenten en vocalen worden door Jensen zelf uitgevoerd. Het is een aparte mix van traditionele Noorse folk en black metal. Alles is gezongen in het Noors, en daar is een Engelstalige versie van het nummer Skjorn Jomfru aan toegevoegd. Ruim een uur lang duurt het album, veertien nummers lang, waaronder vier instrumentale nummers.
De muziek is erg toegankelijk, en het valt eigenlijk niet op dat de teksten in het Noors gezongen worden. Instrumentaal is het hier en daar behoorlijk complex. Folk partijen komen luchtig en vrolijk in aanvaring met donkere, ruige metal stukken. Dit album is een vervolg op het in 2006 uitgekomen album Trollskau, Skromt Og Kolabrenning. Het nieuwe album heeft een titel die in het Nederlands klinkt als Dank Je En Tot Ziens: De Tijden Zijn Veranderd. Het instrument dat Mjelve speelt, is de Hardanger Fiddle, het nationale instrument van Noorwegen, waardoor er wat extra lading gegeven wordt aan het folklore deel. Dit album is tevens het afscheid van Myrkgrav, een laatste groet aan zijn fans. Mede voor hen heeft hij enkele nummers van zijn debuut album opnieuw opgenomen. Een 10th anniversary version van Om A Danse Bekhette en Finnkjerringa zijn het resultaat.
Het volledige album is een luisterbeurt meer dan waard. Er is geen moment dat de luisteraar zich zal vervelen in deze wervelende mix van folk en metal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00