Home » Kaipa Da Capo – Darskapens Monotoni

Kaipa Da Capo – Darskapens Monotoni

door Edwin Knip
219 views 1 minuten leestijd

kaipadacapofrontZweedse progrock uit de jaren zeventig herleefd.
Na een stilte van vijfendertig jaar is er weer nieuw materiaal van de bandleden van de Zweedse band Kaipa. De band bracht drie albums uit in de jaren zeventig en werd alom vergeleken met de grote broers uit het genre, zoals Genesis, Yes, Pink Floyd en Focus. De samenstelling die nu een album onder de naam Kaipa Da Capo uitbrengt bestaat uit de originele leden Roine Stolt (gitaar, toetsen, zang), Ingemar Bergman (drums, percussie) en Tomas Eriksson (bas). Samen met de twee nieuwe leden Michael Stolt (zang, gitaar, toetsen) en Max Lorentz (Hammond orgel, mellotron, doedelzak, toetsen en sitar) bestaat de band nu uit vijf leden.
De band heeft het album op een ouderwetse manier opgenomen, met z’n allen tegelijk aan het werk in de studio. In een kleine zeventig minuten tijd hoort de luisteraar zeven nummers voorbij komen, waarvan Spar Av Var Tid met bijna zes minuten speelduur, het kortste nummer is. De nummers duren tot zo’n tien minuten, met een uitschieter voor het nummer Tonema dat maar liefst zeventien minuten duurt. De nummers zijn subtiel opgebouwd, mooie langgerekte instrumentale stukken, krachtige zang en de teksten zijn Zweedstalig. Vi Laver Har laat een mooie zangpartij horen.
Eigenlijk moet je dit album gewoon zelf horen, jaren zeventig progrock met een eigentijds sausje van hoge kwaliteit. Op 17 februari 2017 kun je de band live aan het werk zien in Hedon, Zwolle. Tot die tijd moet de liefhebber het doen met het album, maar dat zal geen straf zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00