Home » Nachtfalter – Abschied

Nachtfalter – Abschied

door Edwin Knip
307 views 1 minuten leestijd

Het tweede album van de dark rock formatie Nachtfalter laat zich in de categorie dark poetry rock plaatsen.

Het eerste album verscheen in 2019 en de band wist zich al snel verzekerd van ondersteuning van gespecialiseerde radiostations als Schwarze Welle en Radio Vox Noctem. Het nieuwe album gaat verder waar het vorige album op hield, Harde rock, donkere vocalen en een overdaad aan elektronica. En dat laatste is wel even wennen, er is geen sprake van een elektronisch sausje, nee, de nummers worden volledig ondergedompeld, bijna verdronken in de elektronische geluiden.

De melodische nummers worden sfeervol gebracht en tekstueel zitten er sterke nummers tussen. Was Willst Du Nur of Schwanenkonig zijn nummers waar de band zich tekstueel kan uiten. In het nummer Kein Ausweg is de muziek donker en onheilspellend met hier en daar een koortje.

Im Feurer begint met een intro waarin orgel en drums elkaar afwisselen om dan samen te gaan. Duistere vocalen en een strakke baslijn voegen zich dan bij het geheel en houden in dit nummer voorlopig even het overdadige toetsenwerk af. Mer vijftig minuten op de klok levert de band een goed gevuld album af. Wat mij betreft had het toetsenwerk wat minder nadrukkelijk aanwezig mogen zijn, voor het overige is het een uitstekend album geworden. Live zal dit zeker hoge ogen gooien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00