Home » Navarone naar Willem Twee Den Bosch

Navarone naar Willem Twee Den Bosch

door Patrick Spruytenburg
156 views 2 minuten leestijd

Navarone is een veelzijdige Nijmeegs-Amsterdamse rockband die elementen uit soulvolle seventiesrock combineert met invloeden uit de grunge en alternative rock. Denk aan de classic rock, blues rock en progressive rock uit de jaren 70 (Led Zeppelin, Pink Floyd) gemixt met het alternatieve maar poppy grunge/alternative uit de jaren 90 (Soundgarden, Pearl Jam, Nirvana), afgetopt met een vleugje (stoner) van nu (QOTSA, Muse, Foo Fighters, Wolfmother).
Echte authentieke Rock dus, met een hoofdletter R, waarbij spelplezier, vakmanschap en interactie met het publiek hoog in het vaandel staan. Voeg dit samen met een enorm energieke en sterke live-reputatie en je begrijpt waarom Navarone de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van Europa’s beste, breedste en meest gewaardeerde rock bands. Hun eerste twee studio albums “A Darker Shade Of White” (2012) en “Vim & Vigo” (2014) werden zeer enthousiast gevierd door zowel pers en fans en op 20 januari 2017 verschijnt dan eindelijk het langverwachte derde album “Oscillatio”, opgenomen door Joost van den Broek (o.a. Epica en Xandria) en uitgebracht door het Duitse Rodeostar Records. Deze nieuwste release bevestigt niet alleen de uitstekende reputatie die het kwintet inmiddels heeft opgebouwd, maar het katapulteert de band zelfs naar een nog hoger niveau in termen van composities en productie. Oscillation is namelijk niet zomaar een derde album, het is een klein meesterwerk, een goed voorbeeld van kracht, dynamiek, diepgang en diversiteit. Kortom, de prognose voor Navarone is unaniem: deze muzikanten hebben het heden en de toekomst in de palm van hun handen.
Het recente leven van Robin Borneman laat zich het beste omschrijven als een spannend en muzikaal boek; als een jongensdroom die is uitgekomen. In 2013 werd deze in het Brabantse Oss geboren zanger-muzikant via een YouTube filmpje ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten. TSO is een van de meest succesvolle Amerikaanse muziekproducties ooit, met meer dan 10 miljoen verkochte albums en evenzoveel tickets.
Maar Robin Borneman is inmiddels ook een gevierde solo-artiest. Het kenmerkende filmische aspect komt op zijn nieuwe 3e solo-album Folklore II volledig tot zijn recht. Invloeden van Tom Waits, 16 Horsepower en Johnny Cash razen door het spookachtige landschap, maar ook de sprookjesachtige warmte van Nick Drake en Leonard Cohen is nooit ver weg.
Inmiddels speelde Robin live bij NPO Radio 1, NPO Radio 2, een aantal malen bij Omroep Brabant, Omroep Friesland en staat hij op de playlist bij Pinguin Radio en Indie XL.
Wanneer: zaterdag 14 april
20:00 uur: deuren open
20:30 uur: aanvang
Rockportaal is aanwezig voor een live review.
bron: website willem twee

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00