Home » Neal Schön – So U

Neal Schön – So U

door Edwin Knip
209 views 2 minuten leestijd

NEAL SCHON SO U coverEen monsterverbond tussen Neal Schön, Marco Mendoza en Deen Castronovo levert een album op in de categorie hardrock, maar met jazz en blues invloeden.
Op de cd deelt Neal Schön de vocalen met Marco Mendoza (ex-Ted Nugent, ex-Whitesnake) en Deen Castronove (ex Journey, ex-Ozzy Osbourne). De meeste nummers zijn samen geschreven, enkele nummers hebben een bijdrage gehad van Jack Blades, degene die de nummers van onder andere Damn Yankee schrijft. Schon op de gitaar, Mendoza op de bas en Castronovo op de drums, dit trio staat garant voor een volle cd genieten. Schön heeft zijn sporen reeds verdiend als mede oprichter van Journey, nadat hij Santana verlaten had. Ook speelde hij met  Joe Cocker, Sammy Hager, Jan Hammer, Bad English en meer. De cd opent met Take A Ride, een rustig bluesrock nummer, gevolgd door het titelnummer So U wat een beetje richting ambient gaat. Ballad-achtige zang met lange gitaarpartijen.  Exotica is weer meer bluesrock, waarna in What You Want het geheel wat ruiger wordt. De ballad Love Finds A Way is het volgende nummer, daarna wordt het weer wat steviger met On My Way. Serenity is toch wel het hardste nummer op de cd, met een catchy refrein dat niet snel uit je hoofd weg wil. Shelter is ook nog een stevig nummer, waarna de cd afsluit met het rustige, instrumentale Big Ocean.
Als enige die op alle albums van Journey meegespeeld heeft, laat Schon horen ook solo zijn mannetje te staan. Een muzikaal interessante cd, die de veelzijdigheid van deze gitarist laat horen aan de luisteraar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00