Home » Nederlandse DEAR MOTHER brengt alternative metal naar Wacken Open Air 

Nederlandse DEAR MOTHER brengt alternative metal naar Wacken Open Air 

door Maurice van der Zalm
457 views 3 minuten leestijd

De alternative metalband DEAR MOTHER kondigt met trots hun aanwezigheid aan op een van de meest prestigieuze zomerfestivals, Wacken Open Air. Dit is tevens hun debuut show in Duitsland.  

Wacken Open Air, het befaamde Duitse metalfestival, zal komende zomer een podium bieden aan de energieke live-show van DEAR MOTHER. De band kijkt uit naar een veelbelovend jaar, waarin ze niet alleen de festivalpodia zullen betreden, maar ook hun langverwachte EP uitbrengen met een reeks Nederlandse clubshows in april 2024.

‘Wat ontzettend grappig is, is dat wij net bij onze boeker de wens hadden aangegeven om de focus te leggen op kleinere shows en meer spelen. De eerstvolgende optie die zij doorgestuurd had was Wacken, gevolgd door nog een knaller waar wij nu nog niks over kunnen zeggen. Dat is het compleet tegenovergestelde van kleine shows, maar okay, helemaal vet overigens… Dit is een droom die uitkomt!’, aldus gitariste Merel Bechtold.

Ga je niet naar Wacken? De band staat ook op 17 april in het Patronaat Haarlem en op 19 april in de Luxor Live in Arnhem. Luxor was binnen twee weken al uitverkocht, maar voor Patronaat zijn nog enkele tickets beschikbaar! Mogelijk zal er nog een show aan het weekend worden toegevoegd. 

Tijdens deze clubshows en op Wacken Open Air kan men naast de al bekende muziek dus ook splinternieuwe tracks van de EP verwachten.

17 april Patronaat Haarlem

19 april Luxorlive Arnhem 

Over DEAR MOTHER: 

DEAR MOTHER staat bekend om hun energieke show en persoonlijke connectie waarbij iedereen zich thuis voelt. De band bestaat uit Merel Bechtold, David Pear, Ruben Israel, Ferry Duijsens en Desmond Kuijk. De Nederlandse innovatieve alternative metal band haalt inspiratie uit bands als In Flames, Slipknot en Linkin Park, maar aan de andere kant heeft hun muziek geen grenzen. Sinds de release van hun debuutalbum ‘Bulletproof’ in 2021 heeft de band een loyale en toegewijde fanbase weten op te bouwen met miljoenen streams op Spotify. Meer informatie en show data van DEAR MOTHER zijn beschikbaar via de officiële kanalen. 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00