Home » Nekromant – The Nekromant Lives

Nekromant – The Nekromant Lives

door Edwin Knip
148 views 1 minuten leestijd

Nekromant brengt heavy metal uit Zweden met nummers die herinneringen oproepen.
Het nieuwe album bevat negen nummers en duurt net iets langer dan een half uur. Het is een heerlijk half uur, de nummers roepen herinneringen op aan de eerste Black Sabbath albums. Slepende, zwaar gestemde gitaren en melodramatische zangpartijen. Nekromant is een trio afkomstig uit Vanersborg in Zweden en bestaat uit bassist/zanger Mattias Ottosson, gitarist Adam Lundqvist en drummer Joakim Olsson. De drie heren speelden tot 2016 in de band Serpent waarna de bandnaam gewijzigd werd naar Nekromant. In 2017 verscheen het eerste album onder deze naam en nu is het tijd voor het tweede album.
De bandleden laten zich beïnvloeden door het al eerder genoemde Black Sabbath, maar ook door Pentagram en The Sword. De nummers zijn doorspekt met zware gitaar riffs en stevig drumwerk. Exit Spell begint met een lange gitaar solo en ook in enkele andere nummers is daar tijd en ruimte voor. Eye In The Sky heeft een lekker in het gehoor liggend refrein. De nummers bieden genoeg variatie om boeiend te blijven. Het klinkt als oud werk dat eens even flink opgepoetst is.
Het is absoluut geen straf om hier naar te moeten luisteren. Als de laatste tonen van We Want You Dead langzaam wegsterven is het eigenlijk te vroeg afgelopen. Deze band mag van mij nog wel een aantal albums maken. En misschien wordt er dan ook buiten Zweden opgetreden, hou het in de gaten!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00