Home » Nena naar 013 Tilburg

Nena naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
120 views 1 minuten leestijd

Matje in de nek; guitige glimlach; ietwat brutale nieuwsgierige blik en een enthousiaste en vooral aanstekelijke eigen manier van dansen. Frontvrouw en blikvanger Nena liet in de jaren tachtig als stralend middelpunt menig mannenhart op hol slaan en trok vrouwen naar de dansvloer om lekker los te gaan op aanstekelijke Neue Deutsche Welle-songs: een in het Duits gezongen kruising tussen punk en new wave. Ook in Nederland bereikten Nena’s singles meermaals de hitparade. Tussen 1983 en 2005 maar liefst dertien keer om precies te zijn. Een kleine greep: ‘Nur Geträumt’, ‘99 Luftballons’ (een protestlied gericht tegen kernwapens dat op dat moment -tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog- zeer actueel was), ‘Leuchtturm’, ‘?’ (Fragezeichen) en natuurlijk ‘Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann’ dat in 2003 als duet met Kim Wilde opnieuw werd uitgebracht als ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’ en in Nederland een nummer 1-hit werd.
Nena (echte naam Gabriele Susanne Kerner) besloot in 1989 om solo verder te gaan en bracht sindsdien twaalf studioalbums uit. Ze gaf in juli van dit jaar al een sterk optreden op Bospop. Gelukkig dus dat ze wieder zurück zu Holland kommt voor deze exclusieve clubshow (de enige in Nederland en België dit jaar).
Support act is de all female pop-rockband Luminize uit Den Haag. Oorspronkelijk komen deze vier powervrouwen van Luminize uit Kroatië maar wonen inmiddels alweer drie jaar in Nederland. Met hun in februari 2016 uitgebrachte debuutalbum op zak toeren ze momenteel door alle uithoeken van het land als support act van Barry Hay.
Tijdschema (onder voorbehoud):
19.00 – Zaal open
20.00 – Luminize
21.00 – Nena
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00