Nervenbeisser – Alles Gut

Voordat afgelopen maart de toer met Oomph begon kwam Nervenbeisser net op tijd met een zes nummers tellende EP.
Vier nieuwe titels en twee remixen vormen de inhoud van deze EP. Nervenbeisser maakt muziek die valt onder de noemer Neue Deutsche Härte. Stevige rock in een categorie waar ook Rammstein en Unheilig in vallen. Liebesschmerz is het eerst nummer en met ruim zeven minuten het langste nummer. Het opent wat traag en onheilspellend maar al snel gaan alle registers open. Stampende rock en een agressieve zangstijl domineren het nummer.
De nummers kennen een opzwepende tempo en geworden gedomineerd door stevig, ruig gitaarwerk. De stem van zanger Olaf Selder is rauw en ongepolijst en past perfect bij de toonzetting van de nummers. Het is niet de hele tijd stampende dampende rock, zo bestaat de lange outro van Alles Gut uit subtiel pianowerk. Het wordt gevolgd door het wat minder heftige Marchenland.
De twee laatste nummers zijn remixen van Alles Gut en Verkehrte Welt, beide gemixt door DAS ICH. De band is op dit moment bezig met de opnames van een nieuw album dat in de herfst van dit jaar uit zal moeten komen. Als het niveau gelijk is of beter dan deze EP, dan worden de liefhebbers zeker niet teleurgesteld.

Related posts

Wryngd – Interrormezzo I

Bottenhavet – Ljud I Tysta Rum

FerreTT – Glamdemic