Home » Nieuw album en film voor Nick Cave

Nieuw album en film voor Nick Cave

door Filip van der Linden
133 views 1 minuten leestijd

Nick Cave & The Bad Seeds brengen op 9 september het nieuwe album Skeleton Tree uit. Het is het zestiende album en de opvolger van het in 2013 verschenen Push Away The Sky. Skeleton Tree werd opgenomen in 2014 in de Retreat Studios in  Brighton en in 2015 in de La Frette Studios in Frankrijk. De mix gebeurde dit jaar in de AIR Studios in Londen.
 
downloadDe eerste kans om de nummers van Skeleton Tree te horen, is via de film One More Time With Feeling die is geregisseerd door Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Killing Them Softly). One More Time With Feeling is op donderdag 8 september wereldwijd eenmalig te zien in 650  bioscopen, de dag erna verschijnt Skeleton Tree. In Nederland gaat de film draaien in de Pathé-bioscopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Arnhem, Amersfoort en Groningen.
Oorspronkelijk bedoeld als performance concept, evolueerde One More Time With Feeling in iets veel significanter naarmate Dominik zich meer verdiepte in de tragische achtergrond waartegen het schrijf- en opnameproces van het album zich afspeelde. Doorheen een optreden van de Bad Seeds, die het nieuwe album in zijn geheel spelen, zijn interviews en beelden verweven die door Dominik zijn geschoten en worden begeleid door Cave’s vertellingen en geïmproviseerde bespiegelingen en overpeinzingen. One More Time With Feeling is gefilmd in zwart-wit en kleur in zowel 2D als 3D.

 
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00