Home » Stillmode – Born Free

Stillmode – Born Free

door Filip van der Linden
131 views 1 minuten leestijd

stillmodeStillmode is een Nederlandse band die een vervolg is op de pop/rockformatie KinKobra. Met een vers geluid wil de groep van frontman Pascal Molenaar de wereld veroveren. Met de aanstekelijke singles Outside World en Crazy Like No Other lijkt dat al aardig te lukken.
 
De singles zijn de openers van de EP Born Free. Voor deze EP werkte de band samen met producer Arno Krabman (Within Temptation, Waylon, ReVamp). Om hun geluid te omschrijven, verwijst de band naar Jack White, Placebo en Prince. Daar kan je met een gerust hart nog Coldplay, Mika en de Spin Doctors aan toevoegen. Of, voor wie al wat ouder is, Something Happens, de Boo Radleys en Deep Blue Something.
 
De twee singles en We Belong zijn heel up-tempo, neigen meer naar pop dan naar rock, maar zijn vooral heel radiovriendelijk. Born Free, het vierde nummer op de EP, opent ingetogen en trager en zal heel wat meisjesharten doen smelten. Het toont dat de band ook gewoon een heel goede rocksong kan neerzetten. In Home kan je een zucht Simple Minds horen en afsluiter Creators of the Sun is een echte rocksong met ballen en heeft vaag wat van the Editors.
 
Stillmode zal zeker doorbreken als ze nog meer van die aanstekelijke popsingles uitbrengen, maar moet er misschien over waken dat het evenwicht tussen pop en rock niet teveel naar pop doorslaat. Want hun rocksongs zijn minstens zo goed als hun eerste singles.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00