Home » Nieuwe single, nieuw album en concert in Nederland voor the Black Crowes

Nieuwe single, nieuw album en concert in Nederland voor the Black Crowes

door Filip van der Linden
248 views 2 minuten leestijd

The Black Crowes is een Amerikaanse rockband met een lange staat van dienst. Zoals wel vaker bij bands met broers kent de bandgeschiedenis een lange rij conflicten die soms voor vuurwerk in de studio zorgen, maar net zo goed voor lange pauzes tussen albums en voor lange afwezigheden op het podium. Hun grootste successen in Nederland haalden ze met singles als Jealous Again en Remedy. Daarna volgden nog wel degelijke albums, maar de periode van de radiohits was voorbij.

Even fast forward in de geschiedenis naar de reünie van de Robinson-broers in 2019, wat in 2022 de EP 1972 met covers opleverde, naast een hele rits concerten, onder meer in de AFAS LIve in Amsterdam. Daar wordt nu een album aan toegevoegd. Happiness Bastards is het eerste studio-album in 15 jaar. Wanting and Waiting is de eerste single. En die klinkt heel vertrouwd, ondanks dat er flink getimmerd is aan de bandbezetting.

De southern-bluesy gitaarlicks en de stem van de Robinsons domineren echter en dan kan er al weinig verkeerd gaan. Deze nieuwe single komt als een diesel wat traag op gang, maar etaleert dan een stevig rockende schwung, met ook een gospel-koortje zoals we dat al kregen op succesalbum The Southern Harmony and Musical Companion.

Nog meer goed nieuws nodig? Op 22 mei komen The Black Crowes alweer terug naar Amsterdam.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00