Home » Wolves Of Perdition – Ultra Violence

Wolves Of Perdition – Ultra Violence

door Martijn Mooijman
519 views 3 minuten leestijd

Nieuwe Black metal uit Finland. Dat kan niet anders dan bruut zijn, zeker niet als het album de titel  Ultra Violence mee heeft gekregen. Dan is mijn interesse meteen gewekt. Laten we deze eens onder de loep nemen.

De band Wolves Of Perdition bestaat sinds 2017 en bracht in 2021 hun debuut album Ferocious Blasphemic Warfare uit. Dit album werd door internationale recensenten hoog gewaardeerd. Drie jaar na hun debuut komen de Finnen snoeihard terug met hun tweede langspeler. Met satanisme, anti-religie, godslastering en oorlogvoering als thema’s is er geen ruimte voor poezelige deuntjes en die verwachting maken ze méér dan waar!

Na een intro dat lijkt op een achteruit gedraaide tekst door een naar lucht happende duivelachtig figuur, ramt de band je oren binnen. Bam! Wat mij meteen opvalt is de Blackened style. Het neigt op sommige stukken zelfs naar Death invloeden van hun melodieuze Zweedse buren.

Intense stukken die in tempo afwisselen, lompe breaks, afwisselende scream en gorgelende onderbuik stem. Je wordt mee getrokken het slagveld op.

De albumtitel is goed gekozen. Het geweld is in ieder nummer bovengemiddeld aanwezig. Ondanks de vele beats per minute zit er een lekkere melodieuze sfeer in de afwisselende dubbele gitaarpartijen. Snelle riffs, niet te veel overdreven solo’s. Het album is meer dan sterk en zal menig Black- en Death metal fan bekoren. Al is het album slechts 32 minuten, het is wel van het zwartste staal dat rood wordt van hitte.

Albumrelease is op 26 januari maar hier onder kun je alvast een voorproefje nemen:

Tracklist:

  • 1. Must Kill Them All
  • 2. Forest Of The Impaled
  • 3. Death Machine
  • 4. The Worst Of Us
  • 5. Rain of Blood & Ashes
  • 6. The Funeral Hymn 7. Tuomio

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00