Home » Nieuwe single voor The Hypothesis

Nieuwe single voor The Hypothesis

door Maurice van der Zalm
116 views 1 minuten leestijd

Het leek me sterk bij het verschijnen van het debuut Origin van The Hypothesis in 2016 dat het weer jaren zou duren voordat we wat van de Finnen zouden horen. En….ze hebben waarschijnlijk mijn boodschap serieus genomen en brengen anno 2018 de single Illusion Now uit.
Een compositie die mooi in het verlengde ligt van het geluid op Origin. Melodische deathmetal is het fundament waarop het stevige geluid is gebouwd. Zangtechnisch is het grommen en brullen dat het een lieve lust is. Precies het stemgeluid dat past binnen de setting van enerzijds ultrasnelle vernietigende deathmetal en anderzijds mooi contrasteert in de meer melodieuze stukken.
Halverwege is er even lekker ruimte voor een sterk drumgeluid dat versterking krijgt van een gitaargeluid dat langzaam aanzwelt en zich uitbreidt. Het geheel is opzwepend en biedt een compleet geluid dat via een repeterende gitaarriff uiteindelijk tot een einde komt. Het enige dat ik al een uur doe is het nummer opnieuw afspelen. Een goed begin is het halve werk. Dus nu maar hopen dat er binnenkort weer een album verschijnt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00