Home » Nieuwe video en live data voor ZooN

Nieuwe video en live data voor ZooN

door Maurice van der Zalm
164 views 2 minuten leestijd

ZooN-DeeP coverOp donderdag 7 september  presenteerde rootsrock-band ZooN de langverwachte video van het nummer Deep. Dit is tevens het laatste wapenfeit van het gelijknamige debuutalbum dat eind 2015 verscheen.
De video werd op 7 september voor het eerst publiekelijk vertoond in Café Lollipop te Oss, met als bonus een akoestisch optreden van de band. Ook was de video vanaf hetzelfde moment te zien op muziekplatform Never Mind The Hype, de safe haven voor alle music outlaws. Na deze videorelease volgen er nog enkele live shows en wordt het vizier gericht op de opnames van nieuw materiaal.
In de zwartgallige rootsrock van ZooN heerst beklemming en onheil, maar het is er warm en altijd gloort er hoop. Waar ZooN het podium betreedt, verandert de kroeg in een kansel. Hier worden sleur en middelmatigheid grijnzend geofferd in het louterende vuur van de rootsrock. Gitarist en songwriter Ron van Herpen verzamelde een band om zich heen met vorige levens in The Gathering, The Liszt, Fable Dust en Astrosoniq. Zelf kent hij het klappen van de zweep uit The Devil’s Blood. De zangerige Tarantinosound van zijn Dobro resonatorgitaar vormt de ziel van de band. Met de gewelddadige rauwe stonergroove van Niels Duffhues’ bas en Tom Delforteries slagwerk, de climaxen van Tim Ruterinks gillende Rhodesorgel, hypnotiserende meerstemmige vocalen en Fred van Bergen strak in pak als charismatische onheilsprediker is ZooN geboren.
Net als de vorige video van ZooN komt ook de nieuwe clip van de hand van Niels Duffhues. Hier heeft hij echter gekozen voor een geheel andere aanpak. Daar waar voor de clip van Wood een abstract verhaal de basis vormde, ging Duffhues bij de clip van Deep op zoek naar een vorm waarin rockenergie en tekst samenkomen. De track handelt over een abstracte ruimte, een leegte, vacuüm in de psyche of verbeelding. “Daardoor kreeg ik het idee om de bandleden in een ondefinieerbare ruimte te laten spelen, waarin meerdere dimensies aanwezig zijn, iets waar de tekst ook mee speelt”, aldus Duffhues. Het filmen en monteren hiervan bleek vervolgens een flinke uitdaging, maar het resultaat mag er zijn.
LIVE DATA ZooN
zo 17-09: 013, Tilburg – De Opening / Proud of the South showcase
vr 06-10: The Saint, Eindhoven
vr 20-10  Willem Twee, Den Bosch (NIEUW!)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00