Home » Nieuwe video voor Xilla

Nieuwe video voor Xilla

door Maurice van der Zalm
229 views 2 minuten leestijd

Het Britse Xilla kwam in 2019 met het uiterst smaakvolle album Distand Minds waarop de band liet horen dat ze weten hoe je composities met voldoende spanning, kracht en gevoel kunt opbouwen. In de review werd toen het volgende gezegd over het album: “Distant Minds is een gevarieerd album vol melancholiek en licht progressieve elementen die weten te boeien.”
Afgelopen jaar kwam zanger Leight Oates met zijn eerste solo-EP Raised By Wolves part 1. Een EP waarop het geluid wat steviger en minder melancholiek naar voren komt, maar in alles past bij de zanger zelf.
De vijf composities hebben allemaal hun eigen charme, maar over de hele linie is het genieten van het geluid op de EP en laat Leigh Oates horen dat hij in staat is om muziek neer te zetten die aanspreekt, flink rockt en heel verslavend is. Vijf composities is wat mij betreft veel te weinig, want ik wil telkens weer meer en meer en meer.”
De afgelopen periode is het kompas weer op Xilla gezet en vandaag heeft de band een video bij de nieuwe single Live Again uitgebracht. Op Live Again is het geluid een mooi vervolg op de muziek op Distand Minds. De basis klinkt sterk en Xilla weet met lichte variaties in kracht eenzelfde gevoel op te roepen als op het album. Leigh Oates laat zijn stem weer vibreren zoals ik het graag hoor van hem. Soms enigszins ingetogen, maar veelal ook met een diep timbre in de wat stevigere stukken, terwijl Pete Smyth zijn drumvellen stevig bewerkt, Rich Pullin zijn bas stevig in het fundament zet en Greg Pullin en Chris Flanagan het geheel met hun gitaarspel overkoepelen. De nieuwe single lijkt gebouwd op passie, melodie en melancholie en bieden een mooi vervolg op de droom/wens die met Distandt Minds is ingezet.
Videotechnisch is het prettig om naar de beelden van de band te kijken. Het ‘nieuwe normaal’ in videoregistraties lijkt het fragmentarisch in beeld brengen vanuit zoveel mogelijk standpunten, waardoor je iedere seconde een ander beeld voorgeschoteld krijgt. In de video van Live Again neemt de cameraman degelijk de tijd om een muzikant/een beeld even vast te houden zodat je ook visueel geraakt wordt door de compositie.
Kijk, geniet en verwonder je met de video van Live Again.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00