Home » Ninth Gate – Vox Demoni

Ninth Gate – Vox Demoni

door Jochem van der Steen
1,3K views 2 minuten leestijd

Uit de krochten van de hel (of Den Haag en Leiden) komt deze nieuwe band gekropen. Met leden van bands Headskinner en Release The River in de gelederen zit er al best wat ervaring in de band. Dit is hun eerste EP.

Als opener Infinite Well Of Mysteries denk je te doen hebben met een redelijk standaard death metal band met wat black metal invloeden. En dan laat Zeno de Jong ineens wat cleanere zang horen die wat doet denken aan een jonge James Hetfield. Daar valt het kwartje en sijpelen de thrash invloeden door. Die zijn nog duidelijker te horen op circle pit starter Drunk On Demonic Powers. Master Of Blackened Hearts heeft zo’n ‘’noodling’’ riff die doen denken aan Voivod. Undead King Of The Insane heeft een krachtig drumgeluid van Guido Cavalini, dat wellicht wat eentonig kan zijn, maar zeker vol kracht zit en in teken staat van het nummer. De gierende gitaren van Blade Of Belial laten er eens en voor altijd geen twijfel over bestaan dat Lex van der Zwaal een geweldige muzikant is. De demonische gillen in het nummer trekken je rechtstreeks de hel in.

De productie klinkt vrij gruizig en plat. Dat kan voor liefhebbers van moderne metal een afknapper zijn, echter fans van dit soort muziek zullen het eerder als positief ervaren. Wat mij betreft draagt het bij aan de charme. Het maakt het allemaal net een stukje krachtiger en smeriger. Alsof je een demo ontdekt van een Bay Area Thrash band in een opgekochte opslagruimte.

Perfect bandje om de wat meer old skool festivals te openen. Welcome To Hell en Into The Grave, lezen jullie mee?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00