Home » Vestrock Festival 02-06-2023

Vestrock Festival 02-06-2023

door Dave van Hout
2,3K views 5 minuten leestijd

Vestrock 2023 – Vrijdag 2 juni

Het is even rond één uur, waarbij de winnaar van Vestrock Rally de 2023 editie van Vestrock mag openen. Het terrein oogt her en der nog wat verlaten, maar dat deert de heren van Desmond Dandies niet. Ze spelen een energieke set, waarmee ze langzaam aan ook de wolken laten verdwijnen boven de Veste in Hulst.

In de tent is het daarna de volgende lokale band, Indigo Pastel, welke plaatsneemt. De zanger weet hierbij, misschien door vele bekenden in het publiek, deze naar zich toe te trekken. Met daarbij een echte feel met het publiek op het moment dat zanger Tim Roos het publiek in trekt. De band weet het publiek goed met zich mee te krijgen, nog zo vroeg op de dag.

Van publiek naar het podium, dat bewijst de partyband / mashup band Gin & Juice. Andermaal een band uit de regio welke het podium mag bestijgen. Met de vele covers weten zij het al wat meer gevulde terrein met zich mee te krijgen. Compleet voorzien van een confetti douche.

The Native besluit zijn Europese tour in Hulst op het podium van Vestrock. De jonge Engelse band heeft het goed naar zijn zin, waarbij dit zeker ook geldt voor het publiek. Even uit de tent lopend, klinken de stevige gitaren al door vanuit de Kapel, waar Carboard bezit heeft genomen van het podium en het publiek goed de bijzonder ruimte op het festivalterrein in weet te trekken.

Engelse bands en Vestrock blijkt al jaren een succes en zo ook weer tijdens de 2023 editie. Na Cardboard weet ook Coach Party de Kapel ‘overvol’ te krijgen, waarbij mensen ook nog buiten het Vestrock kerkje staan te genieten van de jonge Engelse band. Aan de ene kant biedt de Kapel, vaak helaas, ruimte aan een beperkt aantal bezoekers, waar vele bands misschien wel een groter podium verdienen. Aan de andere kant geeft dit wel een zekere exclusiviteit voor zij die de kerk wel hebben (kunnen) betreden.

Vestrock biedt ook dit jaar weer een zeer divers programma. Naast de vele muzikale acts, is er voor het eerst dit jaar ook een theater op het terrein terug te vinden. Naast lezingen biedt dit ook ruimte aan cabaretiers. Een plek, welke ook zeker in trek is, getuige de nodige teleurgestelde bezoekers, welke niet meer naar binnen kunnen bij diverse voorstellingen.

De diversiteit in muziekstijlen komt naar voren met onder andere optredens van Bob uit Zuid, waarbij de rapper live een verrassende rockrap/raprock feel weet te creëren. Aan de andere kant wordt de tent dan weer afgebroken door Gladde Paling, met de nodige (dubstep) beats. En weer niet veel later neemt Joost bezit van het hoofdpodium.

De zuiderburen zijn ook dit jaar weer vertegenwoordigt op Vestrock, waarbij Hulst natuurlijk ook zeer aantrekkelijk ligt voor de mensen uit België. Een van de Belgische acts is Intergalactic Lovers, welke geen onbekende zijn is voor Vestrock en ook nu weer bewijst waarom IL hier al een aantal keer speelde. 

Waar de ene bezoeker zal genieten van de popklanten van Antoon op het hoofdpodium, kan de ander weer genieten van de meer experimentele klanken met Prins S. & De Geit in de tent. De meer rockliefhebber zal zijn wandeling al gemaakt hebben terug naar de Kapel om daar de Life aan het werk te kunnen horen (en voor zij die binnen zijn ook zien).

Op het moment van de aftrap van Franz Ferdinand op het hoofdpodium is het Vestrockterrein zeer goed gevuld. Waarbij de Schotten een sterke set neerzetten. De meer bekende hits kunnen op veel waardering rekenen.  Compleet met ‘hupje’ van zanger Alexander, zeker een publiekstrekker.

Wat later op de avond zijn het de Duitsers die bezit nemen van het Vestrock terrein. Als eerst treedt Feuerengel aan op het podium in de tent, waarbij dit jaar speciaal voor deze band een nieuwe tent is geplaatst op het festivalterrein. De band doet zijn naam eer aan, met genoeg vuur op het podium en ook vuurwerk door de tent heen geschoten. Op het moment dat de bekendere Rammsteinsongs worden ingezet, waaronder Sonne, weet de band het publiek echt te grijpen.

Het hoofdpodium wordt op de eerste dag afgesloten met een andere Duitse act, te weten Scooter. Onze oosterse raveburen, knallen er direct in met “Techno Is Back” en laat men nog even terugdenken aan het rot jaar 2020 met “Fck 2020”, waarbij je je aan het einde van de eerste dag van Vestrock 2023 realiseert hoe fijn het weer is om op een festivalterrein te kunnen staan. 

Foto’s en teksten Ricky de Leeuw

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00