Home » Noctorum – The Afterlife

Noctorum – The Afterlife

door Edwin Knip
146 views 2 minuten leestijd

Het vierde album van een muzikaal duo, tot stand gekomen met behulp van fundraising. Degene die geld ingelegd had, kreeg het album vorig jaar november al te horen. Het grote publiek moest nog even geduld hebben.
Noctorum bestaat uit gitarist/zanger/songwriter Marty Willson-Piper (ex-The Church, ex-All About Eve) en producer Dare Mason. Willson-Piper speelde in The Church vanaf de oprichting tot aan 2013. In de negentiger jaren kwam hij bij All About Eve terecht waar hij twee studio albums en een aantal live albums mee maakte. Ook is hij zanger bij de Zweedse band MOAT en doet hij Anekdoten mee tijdens de live toer. Sinds halverwege de jaren tachtig heeft Willson-Piper zes solo studio albums en drie solo live albums uitgebracht. Niet iemand die stilzitten heel fijn vind blijkbaar. Want naast eerdergenoemde releases heeft hij ook meegeschreven aan nummers voor onder andere Susannah Hoffs, Linda Perry en Grace Slick.
Dave Mason heeft ook zijn sporen verdiend in de muziekwereld. Hij werkt onder andere met Prince, Paul McCartney, Boy George en Tina Turner. Hij produceerde albums voor artiesten als The Church, Placebo en The Grid. Op dit album speelt hij keyboard en doet hij de achtergrondzang. Daarnaast doen op dit album nog een aantal artiesten mee. Olivia Willson-Piper als achtergrondzangeres, trompettist Richard Evans en drummer Steve Jackson.
Voorafgaand aan het album komt de single A Girl With No Love uit op 28 oktober 2018.  Het is een lekker in het gehoor liggen uptempo popnummer. Willson-Piper heeft een uitermate aangename stem om naar te luisteren. Al snel hierna, op 8 november, komt de volgende single. Het is Piccadilly Circus In The Rain, naar mijn mening het mooiste nummer van het album. De sfeer van het nummer roept het beeld van de herfst op. Het album bevat tien mooie nummers, lekker luisterbaar. Af en toe nijgt het richting rock, dan weer klinkt het psychedelisch. Het is een nummer dat werkelijk geen moment verveelt.
Ondertussen is The Moon Drips als vierde single uitgebracht, een ietwat melancholisch aandoend nummer. Als het album afsluit met het mooie In A Field Full Of Sheep val je ineens terug in de werkelijkheid. De tien nummers weten je echt te pakken, dit album is dan ook een absolute aanrader.
Degene die de band live wil zien, zal moeten afreizen naar Engeland waar de band in maart een reeks concerten gaat geven.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00