Home » Noctule – Wretched Abyss

Noctule – Wretched Abyss

door Jochem van der Steen
179 views 1 minuten leestijd

Serena Cherry wist zich in mijn kijker te spelen als frontvrouw van de spannende post-hardcore band Svalbard. Zowel de boodschap als hun muziek wisten me te boeien. Met hun laatste album, Will I Die, Will I get Better? werd een duidelijke laag black metal toegevoegd. Met haar solo project, Noctule, gaat Serena nog wat verder.
Serena liet zich tijdens de lockdown inspireren door haar favoriete computerspel, Skyrim. Alle nummers gaan over de fantasie wereld in dat spel. Een titel als Elvensword verraadt dat al een beetje.
Atmosferisch, bijna zoals een soundtrack ontvouwen zich de nummers aan de luisteraar. Denk daarbij aan een wat rauwer klinkende Alcest. De nummers zijn even episch als donker. De tremolo riffs worden soms afgewisseld met meer galopperende riffs (bijvoorbeeld op Wretched Abyss) zodat je bij de les blijft. Evenaar is ongetwijfeld het nummer wat het meeste in het hoofd zal blijven hangen. De pompende bas en het vollere geluid maakt dat nummer iets lichter verteerbaar en minder underground.
Serena’s stem die we kennen als soms rauw en soms satijn wordt gedrenkt in een dikke laag reverb die het geheel een gevoel van wanhoop geven. De drumcomputer klinkt soms wat vlak, maar dat geeft het gitaarwerk en Serena’s sterke stem alleen maar meer kracht.
Toch iets moois voortgekomen uit de lockdown dus!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00