Home » Noctulux – From The Shadows

Noctulux – From The Shadows

door Edwin Knip
144 views 2 minuten leestijd

Female fronted rock uit Gelderland met een aanstekelijk geluid.
Noctulux is een vijfkoppige band die vanaf 2017 opereert in de huidige samenstelling. De band bestaat uit zangeres Mirjam van der Wel, gitarist Maarten Langeree, toetsenist Dennis Tappij Gielen, bassist Ben Bruschke en drummer Michiel Nijs. De band brengt stevige melodische rock met subtiele invloeden uit onder andere de doom metal.
Van der Wel richt de band in 2015 op om enkele door haar geschreven nummers uit te werken en uit te voeren. Mede door de zoektocht naar een drummer duurt het even voordat het debuutalbum het licht ziet, maar in januari 2018 komt dan toch eindelijk From The Shadows uit. Break Me Down is het eerste nummer op het album, het is een melodisch poprock nummer waarin Van der Wel haar stem laat fluctueren van laag naar hoog, van rustig naar stevig. De instrumenten zijn duidelijk ondergeschikt aan de zang, ze dragen als het ware de vocalen.
Broken Record is een wat langzamer nummer waarbij diverse echo effecten op de stem van Van der Wel zijn gezet. Ze lijkt in dit nummer haar grenzen te bereiken qua hoge tonen wat het gevaar oplevert dat je dit live niet altijd perfect kunt brengen. De piano partij brengt de rust in het nummer en de vocalen komen ook tot rust, totdat het nummer weer versnelt.
Raindrops is een mooie ballad, warm en ingetogen gezongen. Er staan elf nummers, elf eigen composities op het album dat ruim een uur duurt. Op het album klinkt de band als een strak geheel, een goed ingespeelde machine die goede poprock en rock georiënteerde nummers brengt. Of het live ook zo klinkt, dat moet de liefhebber zelf maar beoordelen. Er zijn nummers op dit album die zangeres Van der Wel moeilijk zouden kunnen liggen live op het podium. Desalniettemin is het album een veelbelovende start voor een uitstekende band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00