Home » Of Mice & Men – Timeless (EP)

Of Mice & Men – Timeless (EP)

door Maurice van der Zalm
161 views 2 minuten leestijd

Ik weet niet of het met corona te maken heeft of dat het de nieuwe manier van releases is, maar ook Of Mice & Men komt met een EP met daarop drie nieuwe composities. De Ep is wel het eerste product dat de band uitgeeft bij SharpTone Records.
De band weet het geluid dat ze met het vorige album Earth & Sky neerzetten ook op de EP in volle glorie vast te houden. De combinatie van sterke melodieën en dikke groovende grunts en riffs is zeker ook aanwezig op de nieuwe EP.
Timeless heeft die vibe die Earth & Sky ook kenmerkte. Vanaf de start wordt er spanning gecreëerd die zich laat vervolgen door een dikke groove waarin de grunts als lentebloemen zich een weg naar boven zoeken. De refreinen hebben een metalcoregeluid dat aanspreekt en zich aantrekkelijk een weg baant over de subtiele gitaarmelodie die eronder ligt en die zich halverwege ontluikt in een dikke riff. Timeless is bovenal een aantrekkelijke meebrulcompositie met veel variatie en een soort van breakdown na een kleine ‘windstilte’. Een breakdown die verschillende stadia kent.
Obsolete heeft een wat krachtiger karakter en vooral de drumpartij is opzwepend en neemt het geheel stevig mee. Of Mice & Men laat ook in Obsolete horen dat zij een uitstekend oor hebben voor een aantrekkelijk refrein zonder daarbij van de metalcoreweg af te stappen, daarbij zoet en zuur combinerend in een mooi evenwichtig palet.
De derde compositie Anchor wijkt enigszins af van de eerste twee. Het is wat meer ingetogen en vooral in de stukken met de clean vocals kan Anchor als rustig beschouwd worden. Of Mice zou & Men echter niet zijn wanneer er niet geregeld flink van leer wordt getrokken. Toch overheerst de relatieve rust waardoor Timeless als EP een zeer allround karakter meekrijgt. Drie composities mag weinig zijn, maar Of Mice & Men weet me 12 minuten lang zeer zeker te boeien en te vermaken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00