Home » TERROR – Trapped In A World

TERROR – Trapped In A World

door Jochem van der Steen
195 views 1 minuten leestijd

Scott Vogel zit niet stil tijdens de pandemie. Eind 2020 kwam zijn band, TERROR,  uit met een toffe EP om de fans zoet te houden. Nu is er dan Trapped In A World, een voorbode op hun aankomende LP met volledig nieuw werk.
Op deze plaat treffen we oud-gitarist Todd Jones aan, die na zijn vertrek van TERROR, in 2004 het   befaamde Nails begon. Samen met Scott en de rest van de band namen ze nummers van de eerste twee albums, Lowest Of The Low (Bridge 9 Records) en One With The Underdogs (Trustkill), opnieuw op.
Voor hen die de nummers nog niet kennen, het is weer van dik hout zaagt men planken geblazen. Dikke, energieke en loodzware hardcore. Vol gas vooruit, flinke breakdowns en gebrulde vocalen. Stuk voor stuk nummers die het beste live tot hun recht komen. Aangezien we voorlopig echter weinig live kunnen zien, moeten we het met dit album doen. Die live energie horen we hier mooi terug, aangezien de heren tegelijk hun partijen inspeelden. Noem het maar een live album in de studio.
Wat is de toegevoegde waarde van het opnieuw opnemen van deze nummers? Was er iets mis met het origineel dan? De kracht van deze opnames zitten hem vooral in de productie. Alle instrumenten staan beter in de mix, de vocalen zijn beter verstaanbaar. Het geluid klinkt voller. Voeg daaraan toe dat deze plaat op allerlei mooie kleurtjes vinyl gaat uitkomen in beperkte oplages, en je weet dat deze op de verlanglijstjes van de hardcore fans komt te staan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00