Home » Opera Multi Steel – Les Passions Tristes

Opera Multi Steel – Les Passions Tristes

door Edwin Knip
903 views 1 minuten leestijd

Franstalige darkwave afkomstig uit het Franse Bourges met een overdaad aan elektronica.

De band wordt in 1983 opgericht en de eerste muzikale stappen worden gezet. Er worden demo’s opgenomen met behulp van een Elex Keyboard, Casio VL-Tone, Roland TR 606 drum machine en andere typische jaren tachtig instrumenten.

De oorspronkelijke bezetting is identiek aan die van vandaag de dag, iets wat niet bij iedere band voorkomt. De band bestaat uit zanger, toetsenist, gitarist Franck Lopez, zanger, drummer Patrick Lopez en zangeres, toetsenist Catherine M.Marie.

Ook op het nieuwste album bestaat de muzikale omlijsting uit een overdaad van synthesizer geluiden vermengd met een drummachine. De zang is veelal tweestemmig met hier en daar wat technische snufjes zoals bijvoorbeeld het vervormen van de vocalen in bijvoorbeeld D’Arborescences.

Mede doordat het grootste deel van het album lijkt te zijn voorgeprogrammeerd zit er weinig variatie in de nummers. Door wat subtiele tempo wijzigingen of variatie in zang zorgt de band ervoor dat het geheel geen eentonig geheel wordt. Toch bekruipt de luisteraar gaandeweg het album het gevoel dat er herhaling in de nummers zit. De uitdaging ontbreekt, er is geen spannende opbouw en dat is jammer. Het album zal gretig aftrek vinden bij fans van de band en misschien ook bij liefhebbers van het genre. Ik hou het bij een aantal luisterbeurten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00