Home » Ophelia's Eye – Fight For Us

Ophelia's Eye – Fight For Us

door Jochem van der Steen
132 views 1 minuten leestijd

De Zwitserse melodic death metal band Ophelia’s Eye bracht onlangs drie verschillende singles uit. Voorheen stond deze band bekend onder de namen Project Penny en als Red Fire Dragon. Hun nieuwe naam ontleenden ze aan het boek “The Sandman” van E. T. A. Hoffmann.
De nummers vertellen het verhaal van Nathaniel, zijn traumatische kindertijd en zijn ontmoeting met een duivelse jurist die geacht wordt verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn vader. Als hij de mooie Ophelia ontmoet verliest hij de grip op de realiteit.
Laat je niet misleiden… Ondank dat de nummers een centraal concept hebben is dit geen prog rock. Het is duidelijk waar deze band de spreekwoordelijke mosterd vandaan haalt. De invloed van Arch Enemy is duidelijk te horen, zowel in vocals als het fijne riffwerk. Ook bands al Trivium en Killswitch Engage hebben zeker hun stempel op de sound weten te drukken.
Die riffs klinken uitstekend. Niet erg origineel misschien, maar wel krachtig en energiek. De vocalen zijn van een hoog niveau. De schreeuw halverwege Fight For Us is indrukwekkend. Nog maar te zwijgen van hoe het nummer Ophelia’s Eye opent. Dat komt uit de tenen!
Drie nummers die smaken naar meer!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00