Orianthi – Rock Candy

De fans moesten maar liefst zeven jaar wachten op dit nieuwste album van Orianthi.

Deze Australische gitariste/zangeres opereert vanuit Los Angeles. Haar eerste release dateert al weer uit 1999 en er staan inclusief Rock Candy nu acht albums op haar naam. Op het nieuwe album wordt ze bijgestaan door multi-talent Jacob Bunton. Hij produceerde niet alleen het album, hij speelt ook gitaar, bas, keyboard, piano en viool op het album. Bunton is geen onbekende in de muziekwereld, hij werkte samen met Steven Adler en heeft meerdere Emmy’s gewonnen. Drummer Kyle Cunningham maakt de line-up voor dit album compleet.

Orianthi heeft platina platen op haar naam staan en is een meer dan uitstekende gitarist. Haar single According To You uit 2009 is RIAA gecertificeerd met platina en heeft meer dan 17 miljoen streams op Spotify. Dan ben je wel iemand. Ondertussen heeft ze ook TikTok ontdekt en daar haalde hetzelfde nummer maar liefst 83 miljoen views. Daarnaast speelde ze met Michael Jackson tijdens zijn comeback tour This Is It. Ook speelde ze met Carlos Santana, Carrie Underwood, Alice Cooper en meer.

Het album staat boordevol stevige rocksongs. Een overdaad aan gitaar riffs en solo’s gecombineerd met aantrekkelijke zangpartijen. Het hele album duurt amper een half uur maar is voor de geïnteresseerde liefhebben een perfecte kennismaking. Het album opent met het sferische Illuminate (Part I) dat wordt gevolgd door de stevige rocker Light It Up.

Van de elf nummers zijn de eerste en de laatste instrumentaal. Daar tussen door zit een mengeling aan aantrekkelijke rocknummers. Er zitten stevige rocksongs tussen, maar ook nummers waar Orianthi speelt met het volume, van rustige gitaar- en toetsenpartijen naar stevig rockwerk. En dan is er ook nog die prachtige ballad Living Is Like Dying Without You waar de akoestische gitaar en zang de hoofdmoot vormen.

Related posts

DIIV – Frog In Boiling Water

Moby – Always Centered At Night

Wurgilnõ – Krijtland (NL) Black Metal