Home » Ostrogoth brengt box met onuitgegeven materiaal van debuutalbum uit

Ostrogoth brengt box met onuitgegeven materiaal van debuutalbum uit

door Filip van der Linden
233 views 2 minuten leestijd

Er is wat leuks aan de hand met de Belgische hardrock en heavymetalbands uit de jaren ’80.  Je zou van een revival kunnen spreken. Er was reeds de heropstanding van Scavenger, Lions Pride, Cyclone en Acid. Daarnaast gaat nu ook White Heat opnieuw live spelen (met twee originele leden) omdat hun originele materiaal opnieuw uitgebracht wordt. Ook Scavenger brengt dit jaar zowel oud als nieuw materiaal uit.

De kers op de taart wordt misschien wel de box die de Gentse heavymetalband Ostrogoth dit jaar uitbrengt. Deze band, met tegenwoordig zelfs een Nederlander in de rangen, bleef al die tijd live spelen en krijgt tegenwoordig steeds meer erkenning. Ostrogoth sloeg in 1983 de wereld met verstomming. Ze kwamen uit het niets en hun debuutalbum Full Moon’s Eyes was ongezien goed. Het is nog steeds een gewild album bij vinylverzamelaars. Aan dat album is indertijd best lang gewerkt en gesleuteld en net dat deel van het verhaal is niet zo bekend bij het oude en jonge publiek. Het hele proces dat voorafging aan Full Moon’s Eyes is nu gedocumenteerd: High Roller Records brengt alle beschikbare materiaal uit: repetitie-opnames, demo’s, eerste studioversies en livenummers. Dat staat op een box met vijf vinyls (+ een 12″) of vier CD’s.

Het meeste materiaal zal voor het eerst te horen zijn, stelt drummer Mario (Grizzly) Pauwels, het enige nog originele bandlid van Ostrogoth. De opnames komen veelal van cassettes en werden vorig jaar deskundig gerestaureerd in de studio. Sommige opnames dateren van 1977, nog voor de band zichzelf Ostrogoth ging noemen. Bij deze release hoort ook een boek van 56 blz met veel foto’s. Deze Before The Full Moon komt uit in oktober.

Ostrogoth stond op de affiche voor de uitgestelde 2020-editie van Alctraz in Kortrijk. Mogelijk zullen ze dit jaar alsnog op de affiche staan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00