Paaspop 2019: Vrijdag (Schijndel) 19/04/2019


De organisatie van Paaspop in Schijndel mag zich gelukkig prijzen. Wat treft men het met de weersverwachtingen voor de komende dagen. Een zonovergoten festivalterrein is er dan ook klaar voor. De bezoekers staan al in de rij bij de poort en Rockportaal.nl sluit geduldig aan. Paaspop 2019 gaat beginnen!
Terwijl we onderweg zijn naar de Apollo, de grootste tent van het festival, zien we wat voor een geweldig werk de terreinbouwers hebben afgeleverd. Het terrein is tot in de puntjes verzorgd. Iedereen vergaapt zich dan ook aan deze aankleding. Wie dan ook niet eens zo veel om het programma geeft kan zich al deze dagen ook prima vermaken op het festivalterrein Relaxte hangmatten, grote ligkussens, mooie terrasjes, eigenlijk is hier een stad herrezen die werkelijk alles te bieden heeft.
De Apollo stroomt vandaag al snel vol als zanger Nielson deze tent mag openen. Eens was hij deelnemer bij het programma De Beste Singer-Songwriter en nu is hij ondertussen een vaste waarde in het festivalland. De enthousiaste zanger weet wel hoe hij het publiek voor zich kan winnen en al snel danst men vrolijk mee op zijn muziek. Uiteraard mogen zijn grote hits niet ontbreken en voor de eerste maal mag het publiek op Paaspop van zich laten horen. Men zingt graag mee op de hit Hoe?, die hij scoorde met Miss Montreal, maar ook een Sexy Als Ik Dans mag niet ontbreken. Zijn doorbraakhit wordt natuurlijk niet overgeslagen en is van een nieuw jasje voorzien. Zo kan hij met de Underdog Project-versie van Beauty & The Brains nog jaren mee. Het festival is begonnen!

De carrière van zangeres Davina Michelle is door haar succes in De Beste Zangers Van Nederland in een sneltreinvaart beland. De bekende cover van Duurt Te Lang leverde haar een gigantische hit op en het is dan ook niet gek dat de Phoenix-tent helemaal vol staat als de zangeres met haar band het podium op komt lopen. Wat heeft deze Rotterdamse voor ons vandaag in petto? Daar komen we al heel snel achter. Davina brengt een ode aan al haar muzikale vrouwelijke helden. Zo horen we haar hits van onder andere Beyonce, Clean Bandit en P!nk vertolken. Naast deze covers werkt de dame ook aan wat eigen materiaal en Paaspop krijgt vandaag een voorproefje. Davina beleeft vandaag een makkelijke middag. Het publiek geniet van haar zangkunsten en zingt de alom bekende nummers graag mee, met als hoogtepunt natuurlijk de hit Duurt Te Lang. Met deze set zal Davina Michelle de komende tijd op menig podium te zien zijn, maar eigenlijk zijn we veel nieuwsgieriger naar een eigen plaat. Hoe interessant is dan deze dame echt?

Het lijkt bijna alsof Paaspop alleen maar bands op het programma heeft staan die op tv flink hebben weten te scoren. Fans van Navarone weten echter veel beter. De band uit Nijmegen was al menigmaal op Paaspop te zien alvorens de rockers zich bij The Voice Of Holland in the picture speelden. Het heeft de formatie in ieder geval naamsbekendheid opgeleverd en is dan ook niet gek dat de Phoenix-tent wederom is volgelopen om de heren aan het werk te zien. Vandaag trapt men af met Loud & Clear en meteen is duidelijk dat het met de vorm bij deze heren wel goed zit. Rockportaal zag Navarone al menigmaal en keer op keer blijven we ons verbazen over het stemgeluid van zanger Merijn van Haren. Met speels gemak weet hij het publiek in zijn achterzak te krijgen. Iedereen gaat uit zijn dak, de heren zijn in goeden doen. In het begin van de set lijkt het alsof Navarone puur hun nieuwste werk wil spelen, maar al snel komt Red Queen Effect om de hoek kijken. Zo krijgt het publiek te horen wat de heren werkelijk in huis hebben, In deze oerdegelijke rockshow mogen covers niet ontbreken en vol overgave wordt er door het publiek meegezongen op Whole Lotta Love en Whole Lotta Rosie.  Nu het publiek dan ook de stembanden goed heeft opgewarmd kan men zich heerlijk doen gelden op meezingers Wander en Lonely Nights waarmee de show van Navarone er alweer bijna  opzit, maar niet voordat rockmonster Cerberus het publiek voor een laatste maal omver mag blazen. Het wordt weer een mooi festivalseizoen voor Navarone!

Ter promotie van hun nieuwe album Five is de band White Lies bezig aan een behoorlijke tour door Europa, waarbij Nederland uitvoerig wordt aangedaan. Naast shows in onder andere Eindhoven, Den Haag, Nijmegen, Amsterdam en Zwolle staat ook Schijndel op hun tourlijst. Het trio uit Londen is dan ook bezig om zich weer in de schijnwerpers te spelen, want het vorige album Friends bracht de heren niet wat men er van had verwacht. De Phoenix-tent is waar het vandaag moet gebeuren en al snel zou je kunnen denken dat de band niet White Lies heet, maar Blue Lies. De kleur blauw schijnt wel heel vaak over het podium heen. White Lies lijkt met hun nieuwe album de shoegaze een beetje gedag te willen zeggen. Men heeft wat danspasjes ingestudeerd en men klinkt wat meer poppy dan voorheen. Wil men alsnog een veel groter publiek gaan bereiken met hun nieuwe album Five? De muziek van deze formatie is niet voor iedereen weggelegd en bij wie hun sound dan ook niet aanslaat druipt langzaam af naar de uitgang om iets anders op Paaspop te gaan ondernemen. De hits van weleer worden ook vandaag niet overgeslagen en horen we de fans de teksten meebrullen. Ook het nieuwe Tokyo blijkt een schot in de roos, de Phoenix-tent blijkt dan ook de juiste plek voor de White Lies vandaag en mogelijk zijn er weer wat fans bijgekomen die de heren op Pinkpop 2019 nogmaals gaan bewonderen.

De lineup van Paaspop 2019 kent de nodige variatie. Zo is er voor elk wat wils en ook is er ruimte voor wat guilty pleasures. Een volgepakte Apollo-tent maakt zich bijvoorbeeld op voor de komst van Scooter. De Duitse dance-sensatie zal komen laten zien aan het publiek in Schijndel dat hij anno 2019 nog steeds de boel op zijn kop kan zetten.Hij is nog enorm populair en velen kunnen wel een hit van hem meezingen of een bekende regel oprakelen. Onder luid gejuich gaat de frontman van start en meteen valt op dat de volumeknop op standje burenruzie staat. De bassen moeten gevoeld worden en hier is dan ook geen ontkomen aan. De Duitser zet een gelikte performance neer, waarbij het nodige vuurwerk en danseressen niet mogen ontbreken. Alles wordt uit de kast gehaald om er een megaspektakel van te maken. Wie echter denkt dat Scooter een uur lang alle grote hits van stal haalt komt bedrogen uit. Aan het einde van de set maakt hij dit overigens ruimschoots goed en klinken de klassiekers Move Your Ass en Hyper Hyper, waardoor iedereen alsnog voor de bijl gaat.

Begin dit jaar verscheen Resist, het nieuwe album van Within Temptation. Sharon Den Adel en consorten keren na een aantal jaar van afwezigheid weer terug op het grootste podium, waarbij een optreden in Schijndel niet mag ontbreken. Nadat de crew het podium heeft voorzien van een heel bouwwerk mag de band het licht uit komen doen van de Apollo. Vol overgave gaat de band van start en met Raise Your Banner heeft Within Temptation de ideale opener in handen. Meteen zijn de blikken naar het podium gericht en de toeschouwers hebben genoeg om naar te kijken. Wat zorgt deze band toch altijd voor een visueel spektakel. Grootse decors, schitterende lichtshow, vuurwerk en een loepzuivere zangeres. De band verkeert in topvorm en de fans gaan uit hun dak. Het is ook alweer even geleden dat Within Temptation op Paaspop stond en het voelt meteen alsof ze nooit zijn weggeweest, wat een klasseband. Na een paar nieuwe songs mogen ook de “oudjes” door de Apollo klinken, waarbij de menige op Stand My Ground helemaal los gaat en niet veel later iedereen telefoon pakt om Ice Queen vast te leggen. Within Tempation kan in Schijndel weinig verkeerd doen. Als What Have You Done heeft geklonken prijkt er nog èèn nummertje op de setlist en na het spelen van Mother Earth zit de eerste dag van het festival erop. Wat een geweldige eerste dag van Paaspop 2019, wat voor moois kunnen we nog meer verwachten?
Foto’s door Marc Koetse – Rockportaal.nl

Related posts

Poseydon mag voor België naar Wacken – De Volkskring (Kruisem, België) 25/05/2024

King Gizzard & The Lizard Wizard – AFAS Live (Amsterdam) 23/05/2024

Engel of Deathfest 3 – De Groene Engel (Oss) 18/04/2024