Home » Pagan's Mind – Full Circle Live At Center Stage

Pagan's Mind – Full Circle Live At Center Stage

door Maurice van der Zalm
284 views 2 minuten leestijd

PAGANS MIND FullCircle LP CD DVD PRINTTwee jaar na het album God’s Equation kwam Pagan’s Mind met het livealbum Live Equation met daarop onder meer opnamen van het ProgPower Festival USA. In 2011 lanceerden de heren Heavenly Ecstasy met daarop een aantal klassiekers. Het wachten was op nieuw werk, maar naar aanleiding van een geslaagd optreden in november 2014 waarvan opnamen zijn gemaakt, brengt het Noorse Pagan’s Mind wederom een livealbum (DVD) op de markt. Bijzonder is de tweedeling op het album.
Op deel I speelt de band het album Celestial Entrance integraal; iets wat een modeverschijnsel lijkt te gaan worden. Het album uit 2002 staat qua composities nog altijd als een huis en het is voor mij genieten van het geweldige Through Osiris’ Eyes, het progressieve …Of Epic Questions, het meeslepende Dimensions Of Fire en niet te vergeten het tweeluik Back To The Magic Of Childhood I en II waarin ruimte is voor nagenoeg klassieke stukken als aanstekelijke progressieve rock.
Het tweede deel is gevuld met een selectie van de albums Enigmatic:Calling (New World Order en Enigmatic Mission), Heavenly Ecstasy (Intermission, Live Your Life Like A Dream, Walk Away In Silence en Eyes Of Fire) en God’s Equation (Hallo Spaceboy, God’s Equation en United Allicance). Daarnaast het bijzonder fraaie instrumentale Full Circle. Hoewel ik niet een heel erge liefhebber ben van instrumentale nummers moet ik zeggen dat het kwartier (!) zo voorbij is. Het nummer lijkt het complete oeuvre van Pagan’s Mind te bevatten en is gitaartechnisch lekker. Zowel de gevoelige snaar als het gaspedaal worden goed geraakt en het nummer laat een band horen die goed op elkaar ingespeeld is. Dat is trouwens op het complete album goed hoorbaar. De livesetting klinkt krachtig, vol en het stemgeluid van Nils K. Rue is op topniveau. Mag daarbij nog vermeld worden dat Michael Eriksen (Circus Maximus) op Eyes Of Fire nog even een deuntje meezingt.
Jammer dat Pagan’s Mind niet met een nieuw album op de proppen komt, want daar ben ik na vier jaar wel klaar voor. Full Circle maakt echter wel een hoop goed. Het geluid is goed, de muziek is goed, de band is goed en het beeld op de DVD is goed. En ja, dan kunnen we alleen maar zeggen: Goed is goed. Genieten maar.
[youtube id=”TndCinHkX2c” align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=TndCinHkX2c” grow=”yes”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00