Home » Temptations For The Weak – Black Vision

Temptations For The Weak – Black Vision

door Maurice van der Zalm
131 views 3 minuten leestijd

cover temptations for the weak black visionNet nu Trivium heeft besloten op het laatste album om de grunts (tijdelijk) aan de wilgen te hangen, komt het Belgische Temptations For The Weak gelukkig met een album waar het allemaal nog wel mag. De band heeft sinds de oprichting in 2011 een vliegende start gemaakt. De plek van oorspronkelijk drummer Tom Tuypens is in 2012 ingenomen door Timo Opdebeeck. In deze line-up wist de band de Redbull Bedroomjam te winnen en zodoende stonden ze op de affiche van Graspop Metal Meeting 2014. Daarna was het tijd voor een opvolger van het debuutalbum Spoken Silence. In september is, na een hermixing, Black Vision dan eindelijk op de markt verschenen.
Een album met tien nummers die in het straatje van Trivium liggen en de nodige thrashelementen in zich hebben. Nummers met een goede opbouw en regelmatig een (voorspelbaar en) strak einde. De combi van grunts en clean vocals van Djoni Tregub klinkt goed, hoewel in de eerste twee nummers de clean vocals niet helemaal goed uit de verf komen. Later blijkt dat het zeker niet aan het strottehoofd van Djoni ligt. Over het algemeen wordt er gewerkt in een flink tempo en ligt het dubbele bassgeluid van drummer Timo stevig aan de basis van de composities. De riffs die daarop gebouwd zijn geven snelheid aan de nummers. In Feed Off Me herinnert een minutieus drumsalvo aan Raining Blood van Slayer wat zeker positief uitpakt. Met Clear Vision is de toon wel degelijk gezet die in uitschieters Controlled en Underneath The Skin verder wordt neergezet. Van laatstgenoemd nummer is een videoclip geschoten die werd gebruikt voor deelname aan de Redbool Bedroomjam. Het nummer is opzwepend en er wordt zo intens gespeeld dat je niet kunt bedenken dat er maar vier man aan het spelen is. Het is niet alleen maar fullspeed (bijvoorbeeld Not Forsaken) op het gaspedaal. In Trade This Life en In Time weet Temptations For The Weak subtiel te spelen met de kracht van het nummer. Het geeft de nummers snelheid en laat horen dat de heren goed weten hoe ze de aandacht vast kunnen houden. Far From Over is halverwege het album het relatief rustige nummer op het album.
Black Vision is daarmee een album waar de Belgen ongezouten een flinke deuk in het pakje metalboter slaan en laten horen dat het optreden op Graspop geen toevalstreffer is geweest. Een veelbelovende band die samen hoort op een podium met het Nederlandse Selfmachine of Trivium. Houd ze in de gaten!
[youtube id=”XYXuQfAVqvc” align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=XYXuQfAVqvc”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00