Home » Kamelot – Een interview met Oliver Palotai

Kamelot – Een interview met Oliver Palotai

door Tasmara van Ballegooij - van Loon
186 views 5 minuten leestijd

Kamelot 16-10-2015 013 008 door Monica DuffelsVandaag heb ik een interview met Oliver Palotai, de toetsenist van Kamelot. We hebben over muziek, vrije tijd en nog meer muziek.
Haven, is al enige tijd uit nu. Hoe vind je de reacties die je tot op heden gekregen hebt?
Dat is heel erg goed geweest. We hebben een nummer 1 hit op de billboard charts gehad (USA) en we hebben heel erg veel positieve reacties gehad van onze fans. Daar doen we het natuurlijk voor, dus dat is heel erg goed. Daarnaast hebben we voor het eerst ooit een tweede US tour kunnen plannen.
Op dit album hebben jullie niet alleen samengewerkt met diverse gast vocalisten, maar ook met Troy Donocley van Nightwish. Hoe is die samenwerking ontstaan?
We waren twee jaar geleden op tour met Nightwish en hebben hem daar ontmoet. Het is een hele grappige persoon en leuk om mee om te gaan. Hij kent heel veel toverkunsten en vermaakte alle bands op de tour met zijn kunsten. We hadden een goede connectie en toen we Under grey skies schreven met fluit erbij maakte Tommy de opmerkingen dat Troy dit wel eens heel goed zou kunnen inspelen. Dus hebben we heb gevraagd en hij deed het graag.
Hoe regelen jullie de repetities? Jullie wonen niet allemaal in hetzelfde land.
Niet, haha. We hebben elkaar ontmoet voor de eerste soundcheck van deze tour en toen hebben we voor het eerst samen gespeeld. Iedereen bereid zich thuis gewoon heel goed voor. Soms plannen we wel eens een dag of wat samen om te repeteren, vooral de US bandleden doen dat vaker dan de complete band.
Kamelot is in 1991 officieel opgericht. Dus volgend jaar bestaan jullie 15 jaar. Is er nog wat speciaals gepland?
We zijn al een eeuwigeheid een live DVD aan het plannen, dus wellicht is dit het uitgesproken moment om dat ook daadwerkerlijk uit te werken. We gaan zo ie zo beginnen aan een nieuwe album, maar dat komt pas later uit. We gaan wel een 2de EU tour doen. Dat is allemaal goed te combineren met de DVD.
Deze tour zijn Gus G. en Kobra and the Lotus jullie support. Hoe kiezen jullie jesupport acts?
Op verschillende manieren. Gus g. kennen we persoonlijk uit het verleden, van touren samen met firewind en ook heeft hij een solo voor ons ingespeeld voor Hunter’s Season op het album Poetry for the poisoned. Verder worden supports deels door de het label bepaald en soms schrijven bands ons aan. We luisteren dan of het past, want dat is erg belangrijk. Als we een band echt heel erg goed vinden willen we ons wel eens hard maken voor een bepaalde band als support.
Wat is het volgende voor Kamelot?
De tweede US tour en langzaamaan beginnen aan het schrijven van het nieuwe album wat we over ongeveer 2 jaar willen uitbrengen.
Wat doe je naast Kamelot?
Ik heb niet echt hobby’s, want ik ben druk met de muziek. Ik produceer, schrijf de orkestratie en mix voor heel veel bands en heel veel genres. Daarnaast geef ik muzieklessen en seminars. Natuurlijk heb ik ook mijn zoontje en mijn familie, zij zijn mijn vrije tijd.
Wat doe je om gezond te blijven tijdens het touren?
We hebben een fit on tour video uitgebracht, dus die zouden jullie kunnen kijken, daarin wordt uitgebreid antwoord gegeven op deze vraag. Maar kort gezegd, we sporten. Ik vol een programma van Mark Lauren waarbij je oefeningen doet zonder gewichten. Je tilt dan andere dingen zoals koffers, waterflessen etc. Het programma heet you are your own gym.
Wat doe je om te ontspannen?
Lezen, sauna, lekker eten.
Wat is je eigen favoriet van het Kamelot oeuvre?
Ik heb niet echt een favoriet of favorieten. Maar de laatste tijd heb ik veel geluisterd naar Here’s to the fall, omdat het een speciale betekenis voor me heeft. Het heeft een ongewone mis. Het begint met alleen zang en orkest. Dit was eigenlijk het eerste nummer wat we schreven voor het nieuwe album. Het orkest zit niet verstopt in de muziek, waardoor je veel meer orkest hoort.
Van welke andere bands hou je zelf?
Ik hou vooral van klassiek en jazz. Ik ben nogal een laatkomer als het gaat om metal. Als ik een metalband moet noemen zou ik Opeth zeggen, omdat ze muziek maken die meer van luisteraars vraagt en ze zijn erg succesvol. De rest van de muziek die ik zou noemen zou je niet kennen.
Heb je nog een bericht voor onze lezers?
Ik ben heel erg blij dat onze fans zo open staan voor nieuwe dingen. De meeste mensen denken te veel in categorieën en onze fans staan open voor nieuwe dingen. Onze muziek heeft open mensen nodig omdat we graag nieuwe dingen uitproberen. We zijn super blij dat het zo goed wordt ontvangen door onze fans.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00