Home » Pale Divine – Consequence Of Time

Pale Divine – Consequence Of Time

door Edwin Knip
211 views 1 minuten leestijd

Het 25 jarig bestaan van Pale Divine wordt gevierd met een nieuw album.
De band wordt in 1995 opgericht in Glenn Mills, Pensylvania, Verenigde Staten. In 1997 komt de eerste demo waarna in 2001 het debuut album Thunder Perfect Mind uitgebracht wordt. Het nieuwste album is pas het zesde album dat de band uit brengt. De band bestaat tegenwoordig uit twee oorspronkelijke leden, drummer Darin McCloskey en gitarist/zanger Greg Diener. Vanaf 2012 maakt bassist Ron McGinnis deel uit van de band, in 2018 komt zanger/gitarist Dana Ortt (ex-Beelzefuzz) bij de band.
Er wordt hoofdzakelijk doom metal gespeeld en zo is het ook op het album Consequence Of Time. Toch weet de band zich op het nieuwe album van een andere kant te laten horen. De band is in staat geweest zichzelf verder te ontwikkelen en opnieuw uit te vinden. De vocalen worden door zowel Diener als Ortt gedaan. Het is voor het eerst dat er twee zangers bij de band te horen zijn.
In nummers als Tyrants & Pawns en in Consequence Of Time hoort de fan nog invloeden van het oudere werk terug. Maar in Satan In Starlight, Broken Martyr en Phantasmagoria horen we een herboren band. De muziek leunt minder op doom en doet meer denken aan progressive rock en metal. In bijna drie kwartier tijd horen we acht nummers, acht nummers waarmee Pale Divine laat horen nog lang niet klaar te zijn in wereld van de rockmuziek.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00