Home » Pantheon – Empire In Ruin

Pantheon – Empire In Ruin

door Jordy Weustenraad
441 views 2 minuten leestijd

Het uit Little Rocks, Arkansas afkomstige Pantheon maakt een mix van Black/Death/Thrash metal. Deze veteranen hebben hun sporen in de muziek al verdiend bij bands als Epoch Of Unlight, Fallen Empire en Tangled In Ruin. Het debuut Age Of Wolves stamt uit 2020 en is hier thuis grijs gedraaid.

Waar datzelfde debuut erg rauw aanvoelde is er op de nieuwe plaat Empire In Ruin meer balans gevonden tussen enerzijds de instrumenten en anderzijds de vocalen. Deze zijn diverser dan voorheen en bevatten naast de klassieke Death grunts ook hoge screams. Naast de vocalen zorgt B.J Cook ook voor de melodische leadpartijen zoals op Man-Infestation. Deze zijn perfect uitgewerkt en het fundament voor dit album. Mede hierdoor is Pantheon niet een 13-in-een-dozijn band, maar bewijzen ze echt wel te kunnen spelen.

Waar het album midtempo begint is Absence Of Light wat meer opzwepend en voorzien van scherpe, krijsende vocalen van hoogstaand niveau. De riffbased nummers kennen een hoog groove gehalte waardoor headbangen als vanouds gaat. Zoals wel vaker bij Death Metal bevatten de nummers Head On A Stick, Slit The Throat en Death Is In The Air (gesproken door de bekende Jeffrey Dahmer) een korte tape intro wat zorgt voor een portie komiek tussen de agressie door.

De nummers werden op dit album aan elkaar genageld door Donnie Larkan. (maar is ondertussen al vervangen door jonkie Samoth Cook, zoon van bovenstaande vocalist) Meneer laat horen zijn plaats achter het drumstel dik verdiend te hebben. Moeiteloos ramt hij verschillende tempo’s achter elkaar door.

9 tracks in verschillende snelheden en tempo’s wisselen elkaar af om zo tot een prima geheel te komen. Zeker Death Is In The Air en Absence Of Light zijn de moeite waard.

Waar ik al erg genoot van Age Of Wolves, bevalt dit vervolg me nog veel meer. Het zijn dan ook vooral de klinische riffs en de diverse vocalen die dit album boeiend maken. Het mist soms iets van snelheid maar over het algemeen weer een puike release en dan ook een plezierige luisterbeurt voor fans binnen het extreme metal genre. Pantheon gaat in 2024 naar alle waarschijnlijkheid hun eerste oversteek naar Europa maken. Hierover zal later meer volgen, maar BJ Cook geeft zekerheid dat er ten minste 1 Nederlandse show op het programma zal staan. Eén waar ik dan naar uitkijk. Ik raad mijn mede metaalhoofden aan om ook een kijkje te nemen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00