Home » Papa Roach – Greatest Hits Vol. 2 – The Better Noise Years

Papa Roach – Greatest Hits Vol. 2 – The Better Noise Years

door Maurice van der Zalm
318 views 3 minuten leestijd

Wanneer je het over nu-metal hebt, komt bij mij de naam van Papa Roach zeker bovendrijven. Voor mij is deze band één van de bands die aan de wieg stond van deze metalstroming. In de loop van de jaren heeft Papa Roach zeker bewezen dat het niet is gebleven bij deze stomende start. Waar andere bands de vergetelheid in zijn geraakt, is Papa Roach met de sympathieke voorman Jacoby Shaddix nog steeds relevant.
Dit heeft op de eerste plaats te maken met de energie en kwaliteit die je mag verwachten wanneer je de band live gaat aanschouwen. Ik heb het al eerder gemeld en ik blijf het herhalen dat Papa Roach een band is die me live nog nooit teleurgesteld heeft. Daarnaast is het Papa Roach gelukt om hun eigen geluid steeds te behouden, met dien verstande dat ze het iedere keer weer lukt om eigentijdse stromingen en muziekstijlen mee te nemen waardoor er op de laatste albums. Hoewel de band begin deze eeuw de rapinvloeden minder ging toepassen op de albums hebben ze op de laatste albums hun eigen wortels weer toegepast in sterke composities.
Op Greatest Hits Vol. 2 krijg je een mooi overzicht van de laatste albums F.E.A.R., Crooked Teeth en Who Do You Trust? Het is daarmee een mooi album wanneer je kennismaakt met Papa Roach. Natuurlijk zijn composities als Gravity, Who Do You Trust?, Elevate, Still Swinging en Help te vinden op deze verzamelaar.
Gaan we het over de rap-invloeden hebben, is daar natuurlijk American Dream en Skylar Grey heeft ook hier gezorgd dat Periscope je even de rust gunt waar je wel eens naar verlangt. Persoonlijk mis ik een compositie als Sunrise Trailer Park waarin Machine Gun Kenny een gastrol vertolkt en ben ook wel verknocht aan composities als Maniac, Better Than Life en My Medication.
Maar dat zijn keuzes die gemaakt moeten worden. Toch is dit Greatest Hits-album niet zomaar een dwarsdoorsnede van de Better Noise Years. Vijftien composities zijn in de originele versie te horen en biedt, zoals gezegd een mooie samenvatting van de laatste ‘tien’ jaar. Liefhebbers worden daarna getrakteerd op Drie Aelonia Remixen van Elevate, Help en Top Of The World. Even meer de technodance kant op met het geluid van Papa Roach centraal in de mix. Ook Born For Greatness is onder handen genomen in de Cymek remix. Tot slot krijg je nog twee akoestische liveversies van Face Everything And Rise en Leaders Of The Broken Hearts dat op het album The Connection te vinden is.
Greatest Hits Vol. 2 – The Better Noise Years blijft gewoon even verzamelalbum waarop de grootste ‘hits’ van Papa Roach uit de laatste jaren te vinden zijn. Door de aanvulling van de extra remixes en de akoestische liveversies is het ook voor de fans een aardige aanvulling op de collectie.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00