Penelope – Bounce Back

Zonder enige intro in wat voor vorm dendert de stem van zangeres Vicky van Zijl door de kamer. Het is het begin van een enerverende cd.
De band Penelope speelt power rock, en is afkomstig uit Amsterdam. Naast Van Zijl bestaat de band uit drummer Jusso Whistler, bassis Mauricio Guerra Lopez en gitarist Allard Zwemstra. Alle acht tracks zijn gecomponeerd door Zwemstra en Van Zijl. Geinspireerd door Deftones, Mother’s Finest, Tina Turner en meer wordt de muziek geschreven door Zwemstra. De teksten zijn van de hand van Van Zijl. Bounce Back is de keiharde opener van deze cd, en ligt lekker in het gehoor. Lekker rauw gezongen, een stevige gitaarpartij, een nummer dat blijft hangen. Het wordt gevolgd door Running Around In Circles. De teksten zijn voortgekomen uit het turbulente leven van Vicky van Zijl. Liefdesperikelen komen een aantal keren langs. Bijvoorbeeld in Just One More Lie. Het is genoeg geweest, de druppel die de emmer doet overlopen is hier en je kan wel gaan. Keihard, recht voor z’n raap. De cd heeft helaas maar acht nummers, helaas, want het is een genot hier naar te luisteren. Krachtige gitaarpartijen, een goede stem en een stevige ritme sectie.
Ja, dit is een cd die je vaker gaat luisteren. Als dit de opmaat is voor de live shows, dan is het zonder meer de moeite waard om de band een keer live aan het werk te zien.

Related posts

Crypt Sermon – The Stygian Rose

Orpheus Omega – Emberglow

Sietse de Krieger – Zenith