Home » Perfect Storm tekent deal bij Glassville Records

Perfect Storm tekent deal bij Glassville Records

door Maurice van der Zalm
112 views 2 minuten leestijd

Het ene moment een zacht briesje in je oor, het andere moment een allesverwoestende tornado die je trommelvliezen test. Perfect Storm is een uiterst dynamische en avontuurlijke Nederlandse rockband die zijn oorsprong vindt in Groningen, maar invloeden uit alle windrichtingen haalt. Met spetterende gitaarriffs, stuwende drums, strakke baspartijen, fluwelen zang en betoverend toetsenwerk bezorgt deze nieuwkomer het muzikale landschap een onweerstaanbare wervelwind van hoge en lage drukgebieden. De grenzeloze, melodieuze en bij vlagen virtuoze rockmuziek van Perfect Storm is hoofdzakelijk ontsproten uit de visie van gitarist/songwriter Gert-Jan Schurer. Hij put hierbij uit eigen ervaring en het brede klankenpalet waarmee hij is opgegroeid. Zo behoren rockacts als Porcupine Tree/Steven Wilson en jazz-cats als Pat Metheny tot de soundtrack van zijn leven, maar ook filmcomponisten als Hans Zimmer en elektro-acts in de lijn van Aphex Twin laten hun sporen na in de muziek van Perfect Storm.
 
Perfect Storm verkiest melodie boven muzikale krachtpatserij, maar gaat hierbij een meeslepende instrumentale passage of indrukwekkende solo niet uit de weg. Pakkende melodieën en een opvallend energieke attitude maken de dynamische muziek echter bovengemiddeld toegankelijk. Dankzij de dualistische vocalen tussen man en vrouw (à la moderne Anathema) ontstaat er bovendien extra veel sfeer – een sleutelwoord binnen deze groep!
Gert-Jan heeft zijn sporen in en om Groningen reeds verdiend als gitarist in diverse bezettingen. De overige bandleden van Perfect Storm zijn ook allesbehalve groentjes. Zo zit de uit Syrië afkomstige leadzanger Adel Saflou in underground-lieveling Ambrotype. Ook toetsenist/zanger Ard Offers, drummer Jesse Bosman, bassist David Klompmakers en tekstschrijfster/zangeres Hiske Oosterwijk zijn actief in uiteenlopende acts. Hun gevarieerde achtergronden leveren een gezamenlijke sound op die zich moeilijk in een hokje laat plaatsen. Maar dat dit het equivalent van een categorie-5-orkaan is, staat buiten kijf!
Vorig jaar mocht Rockportaal het album reeds van een review voorzien. Er werd toen onder meer geschreven:
Perfect Storm verrast me met het album No Air. Aan de ene kant moest ik wennen aan de muziek en de in eerste instantie vreemde zijsprongen, maar gaandeweg blijkt het allemaal te passen en weet de band een brug te slaan tussen complexiteit en toegankelijkheid. Tussen eenvoud en experiment. Dat verdient zeker een pluim en Nederland mag weer in zijn handjes knijpen met deze band.”

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00