Acht instrumentale nummers die samen een lange reis vormen langs muzikale landschappen.

Stellar Death is een duo bestaande uit gitarist/toetsenist Matt Kozar en gitarist/toetsenist/percussionist Scott Loose. Dit is het debuut van Stellar Death maar de heren zijn al langer werkzaam in de muziekwereld. Kozar speelde in de progressieve rockband Brave en leverde bijdrages aan Witnessess. Loose is oprichter van onder andere Arise From Thorns en Brave, beide bands heeft hij ook opgericht. Daarnaast speelt hij op dit moment in de bands As The Sea Parts en While Heaven Wept.

De nummers op het album zijn een mix van progressieve rock, post metal en ambient.  Vanaf het nummer The Astronomer wordt de luisteraar steeds een stukje verder de kosmos ingetrokken. Er zijn momenten van serene kalmte maar ook heftige stukken. De nummers geven de omstandigheden van de reis weer, de kalme en rustige oneindigheid van het heelal die af en toe onderbroken wordt door destructieve krachten die er rondzwerven.

Endless is een mooi ambient nummer, het gevoel van zweven wordt voelbaar. Langzaam zwelt het volume aan in de opvolgende nummers Betelgeuse, Binary Collapse en Approaching The Singularity. Al met al heeft de band een sterk album neergezet, een album waarin de band een specifiek thema onder handen neemt, geinspireerd door de waardering voor filmbeelden. En inderdaad zou dit album een goede soundtrack van een science fiction film kunnen zijn.