Home » Peter Gabriël kondigt eerste Europese tour na bijna 10 jaar aan

Peter Gabriël kondigt eerste Europese tour na bijna 10 jaar aan

door Maurice van der Zalm
533 views 4 minuten leestijd

Zojuist heeft Peter Gabriel de data van zijn i/o The Tour, waarmee hij langs 22 steden in het Verenigd Koninkrijk en Europa reist, aangekondigd. Op maandag 5 juni geeft hij een concert in Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 11 november om 10.00 uur.

De nieuwe tour markeert zijn eerste soloshows buiten Noord-Amerika sinds de Back To Front Tour uit 2014, die in het teken stond van het album So. Op 18 mei gaat de tour van start in Krakau in Polen en reist verder langs steden in Italië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Nederland, België, Zwitserland, en het Verenigd Koninkrijk. Het Europese deel van de tour eindigt op 25 juni in Dublin in Ierland en strijkt daarna neer in Noord-Amerika. De data en ticketinformatie hiervan worden later bekendgemaakt.

Tijdens i/o – The Tour speelt Gabriel nieuwe nummers van zijn aanstaande album i/o en duikt hij in zijn ongeëvenaarde muziekcatalogus, met hits en publieksfavorieten. Hierbij wordt hij vergezeld door vaste bandleden Tony Levin, David Rhodes en Manu Katché. Volledige details over het nieuwe album i/o worden later bekendgemaakt.

Sinds 2014 hebben we Peter Gabriel niet meer solo op een Europese tour mogen bewonderen. Vandaag deelt de zanger met ons dat dit in 2023 zal veranderen. De voormalige Genesis bandlid zal maar liefst 22 shows in ons continent spelen en staat op 5 juni in Ziggo Dome, Amsterdam. De zanger zal tijdens deze tour nieuw materiaal van zijn aankomende album i/o spelen. Meer details over het i/o album volgen nog. Gabriel over de tour: “It’s been a while and I am now surrounded by a whole lot of new songs and am excited to be taking them out on the road for a spin. Look forward to seeing you out there.”

“Het is een tijd geleden en ik ben nu omringd door een heleboel nieuwe nummers. Ik ben heel erg enthousiast om ze mee op pad te nemen voor een ritje. Ik kijk ernaar uit de fans weer te zien.” aldus Peter Gabriel over de nieuwe tour.

Over Peter Gabriel
Peter Gabriel kreeg voor het eerst internationale bekendheid met de band Genesis die hij mede opgericht had toen hij nog op school zat. Sinds hij in 1975 Genesis verliet, heeft hij elf studioalbums, diverse soundtracks voor o.a. Alan Parker’s ‘Birdy’, Martin Scorsese’s ‘The Last Temptation of Christ’ en Philip Noyce’s ‘Rabbit Proof Fence’ en tal van live albums op zijn naam staan. In zijn brede muzikale carrière heeft de zanger meerdere Grammy Awards gewonnen, is hij verbonden aan de wereldberoemde Real World Studio en het Real World Records-label en stond hij aan de wieg van de oprichting van het WOMAD festival, dat de carrières van vele artiesten over de hele wereld heeft gelanceerd en net haar 40-jarig jubileum gevierd heeft.

Gabriel was in 1992 medeoprichter van de mensenrechtenorganisatie WITNESS (Witness.org), een organisatie die pioniert met het gebruik van camera’s en technologie in mensenrechtencampagnes. Daarnaast richtte hij in 2007 samen met Sir Richard Branson The Elders op (theelders.org ), die officieel werd gelanceerd met een toespraak van Nelson Mandela en ontving in 2006 de prestigieuze titel Man of Peace van The Nobel Peace Laureates.
In 2008 werd Peter Gabriel opgenomen in de Time 100-lijst. Daarnaast is hij twee keer opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en is hij betrokken bij een breed scala aan op technologiegebaseerde bedrijven in verschillende creatieve industrieën.

PETER GABRIEl | i/o The Tour
Maandag 5 juni – Ziggo Dome , Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €72.80,- (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/petergabriel
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 11 november om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

https://www.youtube.com/watch?v=0WodnDu3K-8

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00