Home » Peter Pan Speedrock – FiftySomeSuperHits

Peter Pan Speedrock – FiftySomeSuperHits

door Maurice Tonies
187 views 2 minuten leestijd

Van Peter Pan Speedrock mag je zeggen wat je wil, maar je kunt zelden zeggen dat ze er nooit voor de volle 100% tegenaan gaan. Tijdens hun vele concerten de afgelopen jaren hebben ze al enorm veel nummers gespeeld en menig tent op zijn kop gezet. Deze mannen geven graag alles en hun nieuwe verzamelaar FiftySomeSuperHits versterkt enkel dit gevoel.
FiftySomeSuperHits is de naam van de nieuwe verzamelaar die een duidelijk beeld geeft van de muzikale uitspattingen van de heren uit Eindhoven. Zoals eerder genoemd geven de heren graag alles en vandaar dat er is gekozen om een dubbelaar veel te laten horen. Geen korte samengestelde cd van ongeveer een uurtje muziek, ook niet waarop nog een aantal bonustracks gepropt zijn, maar gewoon 58(!) nummers Peter Pan Speedrock. Natuurlijk ontbreken klassiekers “Resurrection”, “Schoppenaas”, “Go Satan Go”, “Gotta Get Some” en “Auf der Axe” niet en ook komen veel nummers die tijdens de concerten prominent op de setlist staan op deze mooie verzamelaar voorbij.
Voor de fans is deze FiftySomeSuperHits misschien geen heel grootse aanvulling, want een doorgewinterde fan heeft natuurlijk de hele discografie van de mannen al in bezit. Gelukkig kunnen we op deze nieuwe verzamelaar dan ook wat unieke nummers aantreffen. Peter Pan Speedrock spelen af en toe wat covers en hier hebben ze er ook een paar van op hun nieuwe verzamelaar gezet. Zo vinden we “(Ghost)Riders in the Sky” van Johnny Cash terug en ook wagen ze zich aan een nummer van De Heideroosjes. “I’m not Deaf (I’m just ignoring you)” klinkt zo toch weer eens anders. Peter Pan Speedrock heeft natuurlijk al jarenlang brulboei Dikke Dennis om ze te ondersteunen tijdens hun concerten. Ook zijn bijdrages zijn terug te vinden, maar ook horen we rapper Def P. graag een nummer met de mannen meedoen.
Zo biedt FiftySomeSuperHits veel luisterplezier en krijgt eenieder een duidelijk beeld wat nu Peter Pan Speedrock de afgelopen 16 jaar heeft uitgespookt. Volgende verzamelaar bij het 25-jarig jubileum?
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00